Gospodării și drumuri inundate după codul portocaliu de ploi și vânt din nordul județului

Gospodării și drumuri inundate după codul portocaliu de ploi și vânt din nordul județului

Codul galben și apoi codul portocaliu de ploi și vânt valabil până la ora 19.00 emis de autoritățile județului Botoșani pentru mai multe comune din județ au pus populația în gardă, însă nu au putut împiedica pagubele produse de ploaie.

La Drăgușeni precipitațiile au format torenți care a inundat mai multe drumuri și gospodării, același lucru fiind prezent și la Ștefănești, unde a fost inundat DN 24 C, dar și la Ripiceni.

“Sunt mai multe gospodarii inundate, drumuri avariate. Intervine doar Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgușeni, cu utilaje  proprii”, au anunțat reprezentanții ISU de la Botoșani.

De altfel, cei de la secția de drumuri naționale s-au organizat și au început să descogestioneze traficul pe drumurile blocate.

Codul a fost emis pentru Dorohoi, Vorona, Ungureni, Hudești, Corni, Mihai Eminescu, Suharău, Havârna, Vlădeni, Vorniceni, Curtești, Rădăuți-Prut, Răchiți, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca, Pomârla, Roma, Unțeni, Darabani, Mihăileni, Nicșeni, Corlăteni, Leorda, Cândești, Cordăreni, Viișoara, Brăești, Concești, Văculești, Lozna, Dimăcheni și Bucecea.

Pe mai departe sunt prognozate averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelie.

 

Spune-ne opinia ta