Google vrea sa termine cu parolele. Cum iti va proteja conturile?

Google vrea sa termine cu parolele. Cum iti va proteja conturile?
Google vrea sa testeze o noua metoda de conectare, ce nu mai implica parole, ci presupune un "sistem bazat pe incredere", care va monitoriza modul in care te comporti pe telefon.

Astfel, nu va mai fi nevoie sa tii minte multiplele parole la conturile si dispozitivele pe care le folosesti.

In loc sa mai ceara o parola, aparatul ar putea analiza fata si vocea utilizatorului, felul in care tasteaza, se misca si locul in care se afla. Pe baza acestor date, va calcula un "scor de incredere" privind identitatea celui care foloseste telefonul, relateaza The Independent.

Noul sistem, proiectat pentru smartphone, este menit sa faca dispozitivele mai sigure, pentru ca este mai usor sa furi o parola decat sa imiti modul unic in care cineva isi foloseste telefonul.

Google considera ca aceasta metoda de conectare va fi chiar de 10 ori mai sigura decat cea bazata pe scanarea amprentei.
In orice caz, daca va fi implementata, dezvoltatorii de aplicatii vor avea mai multe posibilitati de asigurare a securitatii. O aplicatie de banking de exemplu ar putea sa permita consultarea soldului doar pe baza sistemului increderii, dar pentru transferuri sau informatii mai sensibile ar putea face verificari suplimentare.

Aplicatiile vor deveni astfel si mai rapide si mai usor de folosit.

Sistemul, care va fi testat de luna viitoare, ar putea fi disponibil pana la sfarsitul anului pentru toti dezvoltatorii de aplicatii pentru Android.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
293

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...