Google va modifica radical motorul de căutare

Google va modifica radical motorul de căutare
În următoarele câteva luni, motorul de căutare Google va începe să afişeze un altfel de conţinut decât tradiţionalele likuri de culoare albastră. Astfel, va începe să publice în paginile de rezultate informaţii relevante pentru căutări şi chiar răspunsuri directe la acestea.

Schimbările pregătite pentru perioada următoare sunt printre cele mai revoluţionare din istoria Google şi ar putea afecta milioane de websiteuri din toată lumea. În acelaşi timp, Google va avea la dispoziţie cu ajutorul lor mai multe metode de a "bombarda" utilizatorii cu advertising, scrie The Wall Street Journal, care a stat de vorbă cu unul dintre directorii Google, Amit Singhal.

Google nu va înlocui sistemul actual de căutări bazate pe cuvinte-cheie, care determină importanţa unui website pe baza cuvintelor pe care le conţine, linkurilor care trimit către el şi mulţi alţi factori. În schimb, compania va încerca să ofere rezultate mai relevate încorporând tehonolgia căutărilor semantice, care are la bază procesele de înţelegere a sensului cuvintelor folosite în căutări.

Căutările Google vor ajunge să se asemene foarte mult cu "modul în care oamenii înţeleg lumea". "Pentru multe dintre căutările pe care le facem azi, nu putem face decât să sperăm că există pagini de internet care oferă răspunsul care ne interesază", a declarat Singhal.

Spre exemplu, oamenilor care vor căuta pe Goole "lacul Tahoe" le vor fi afişate informaţiile pe care motorul de căutare le ştie despre lac, precum localizarea sa, altitudinea la care se află, temperatura medie a sa sau concentraţia salină. În comparaţie, aceeaşi căutare produce în prezent doar link-uri către diverse site-uri.

De asemenea, vor fi implementate răspunsuri la întrebări complexe precum "Care sunt cele mai mari zece lacuri din statul California?". În loc de afişa o simplă listă de link-uri, motorul de căutare le va oferi utilizatorilor răspunsul.

Google speră că schimbările semantice îi vor face pe oameni să petreacă mai mult timp pe pagina motorului de căutare.

Motorul de căutare Google a introdus la începutul anului rezultate preluate din reţeaua de socializare Google +.

 

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
23

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
34

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
25

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...