Google a inchis bloguri de muzica pentru incalcarea drepturilor de autor!

Google a inchis bloguri de muzica pentru incalcarea drepturilor de autor!
Google a închis cel puţin şase bloguri de muzică foarte populare, găzduite de platforma Blogspot, motivul invocat fiind că aceste site-uri publicau conţinuturi care încălcau drepturile de autor.

Blogurile care foloseau ca platformă de găzduire serviciile Blogger şi Blospot au primit notificări din partea Google abia după ce conţinuturile incluse în paginile lor şi întregile arhive au fost şterse de pe internet, informează Media Guardian.

Cele şase bloguri de muzică şterse de Google - Pop Tarts, Masala, I Rock Cleveland, To Die By Your Side, It`s a Rap şi Living Ears - erau extrem de populare şi găzduiau fişiere muzicale de tip MP3, publicând şi numeroase recenzii de albume, relateaza Mediafax.

"Am dori să vă informăm că am primit o nouă plângere la adresa blogului dumneavoastră. După ce am analizat situaţia cu atenţie, am observat că blogul dumneavoastră a încălcat de mai multe ori condiţiile de utilizare ale serviciului nostru şi am fost obligaţi să ştergem acest blog. Vă mulţumim pentru înţelegere", se arată în notificarea trimisă de Google către cei şase bloggeri ale căror site-uri au fost şterse.

Deşi blogurile de acest tip au operat o vreme la limita legalităţii, publicând aproape exclusiv conţinuturi fară permisiunea deţinătorilor drepturilor de autor, în prezent multe case de discuri colaborează cu bloggeri, în cadrul strategiilor lor de marketing. După succesul unor nume precum Lily Allen, care au devenit mai întâi cunoscute bloggerilor de specialitate, numeroase companii specializate în relaţii publice au început să curteze DJ-ii şi posesorii de bloguri pentru a ajuta astfel la promovarea unor produse muzicale, scrie Mediafax.

Pe de altă parte, bloggerii au contest decizia companiei americane, folosind serviciul Google Support.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
178

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
179

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
262

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...