Gina Puflea: "S-a creat un conflict real intre medici si intre conducerile spitalelor"

Gina Puflea: "S-a creat un conflict real intre medici si intre conducerile spitalelor"

 Gina Puflea  

Dupa ce au votat impotriva comasarii spitalelor, liberalii vor sa initieze un nou proiect de hotarare de Consiliu Judetean prin care sa fie adoptate o serie de amendamente la ordinul ministrului Sanatatii privind clasificarea spitalelor.

Gina Puflea, presedintele comisiei de sanatate din cadrul PNL, spune ca in actuala forma unele prevederi ale ordinului sunt aberante si nu pot fi aplicate, situatia fiind valabila la nivelul intregii tari, nu numai la Botosani.

"Trebuie discutata din nou problema, stabilite care sunt prioritatile si cu ce putem ajuta Spitalul Judetean. Nu suntem impotriva desfiintarii Spitalului Judetean si transformarii lui in spital de urgenta, in niciun caz, incercam sa-i ajutam si pe ei si sa pastram si celelalte trei spitale de monospecialitate care reprezinta valori ale acestei comunitati. Incercam sa ajutam Spitalul Judetean sa se incadreze in aceasta categorie III si sa-si creeze si sectii de obstetrica-ginecologie, de pediatrie, incercam sa vedem cum putem aduce amendamente la acest ordin si cum pot sa ne ajute gruparile politice, mai departe. Cred ca aceste discutii vor fi generate in intreaga tara", a declarat medicul Gina Puflea.

Aceasta sustine ca zvonurile conform carora Spitalul Judetean se va desfiinta daca nu se va realiza comasarea sunt doar speculatii.

"Au existat voci care au spus ca Spitalul Judetean se va desfiinta, cred ca sunt speculatii pentru ca Spitalul Judetean, ca spital de urgenta, va exista si pe viitor, depinde de gradul in care va fi clasificat, de acest grad depinde competenta spitalului si finantarea acestuia. S-a creat un conflict real intre medici si intre conducerile acestor spitale, ceea ce cred eu ca trebuie sa se stie este ca, comunitatea botosaneana are nevoie de un spital de urgenta, acest spital va putea fi realizat si va functiona daca la acest ordin guvernamental se vor aduce niste amendamente. Spitalului Judetean ii lipsesc cele trei compartimente si asa s-a ajuns la ideea ca trebuie comasate spitale si distruse. Nu, daca acestor ordin guvernamental va fi atent cercetat de o comisie mixta si de grupuri politice si de specialisti, atunci obligatoriu vor trebui aduse amendamente si se vor putea pastra si spitalele de urgenta si celelalte spitale de monospecialitate", a adaugat Gina Puflea.


"De ce sa comasam spitalele? Ca sa ramana un singur manager care sta saptamanal la Putna?"


La randul sau, liderul PNL, Florin Turcanu, a spus ca vor fi purtate discutii cu toti factorii implicati, inclusiv cei politici, si din punctul sau de vedere ar trebui numit la Spitalul Judetean un manager independent politic.

"Cerem parteneri toate fortele politice din judetul Botosani, cerem sindicatele, medicii, specialistii, pentru a analiza aceasta situatie. Nu mergem pe ideea ca dispare Spitalul Judetean. UPU ramane obligatoriu la Botosani, dar discutam de clasificarea spitalului si valoarea finantarilor. Cine spune ca nu ramane urgenta greseste, sa aduca argumente legale. Singurii care nu stiu la ce categorie se incadreaza sunt cei de la Spitalul Judetean. Cum se poate nicio conditie sa nu aveti? Daca nu au nimic, sa plece acasa, cele mici au si ei nu. De ce sa comasam spitalele? Ca sa ramana un singur manager care sta saptamanal la Putna?", a spus deputatul Florin Turcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
8

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
31

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
214

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...