Gigi Becali a iesit din puscarie!

Gigi Becali a iesit din puscarie!
Gigi Becali a fost eliberat conditionat, in urma unei decizii luate vineri de Tribunalul Constanta. Hotararea este una definitiva. La inceputul lunii martie, Judecatoria Medgidia a aprobat cererea de eliberare conditionata a patronului Stelei, insa procurorii DNA au facut recurs la aceasta decizie.

Astfel, contestatia procurorilor a ajuns la magistratii Tribunalului Constanta, care marti au luat in discutie acest caz si au ramas in pronuntare pana azi.

Gigi Becali a oferit primele declaratii la iesirea din inchisoare. Patronul Stelei a fost eliberat conditionat vineri si a vorbit cu jurnalistii la iesirea din Penitenciarul Poarta Alba.

"O sa vorbesc cu voi, pentru ca puscaria m-a sporit in dragoste. Dar pe viitor o sa stati degeaba sa ma asteptati sau sa ma intrebati, pentru ca voi iesi din viata publica. Ma inchin si sunt liber. Gata, e ultima oara cand dau declaratii. Intrebati-ma acum ce doriti", a spus Becali, conform ziare.com.

"Sa ma ierte toata lumea. Nu vreau raul nimanui, nu mai pot sa doresc raul cuiva. Am gresit mult. Il atacam pe presedintele tarii... Cum sa faci asa ceva? Vina lui (a lui Basescu - n.red.) e ce a facut mai departe, dar n-are rost sa mai vorbim", a continuat finantatorul "ros-albastrilor".

Totusi, Becali nu s-a putut abtine si si-a atacat rivalii din fotbal, pe care afirma ca 'i-a batut' chiar si din spatele gratiilor.

"Ati vazut ca i-am batut si din puscarie. I-am batut la fotbal. Am facut o gluma rautacioasa. Sper sa ma ierte Dumnezeu pentru asta. Nu mai vreau viata publica, pentru ca nu-mi ofera nimic. N-am putut sa-mi ajut fetele, pe care voi (jurnalistii - n.red.) le-ati chinuit. De aia ies din viata publica. Ce castig daca mai stau in viata publica? Am o varsta, nu mai pot", a afirmat Becali.

"Eram sef la puscarie"

Becali a vorbit apoi despre perioada petrecuta dupa gratii: "Eu eram sef de camera, sef de sectie, sef de tot. M-am rupt de tot, nu ascultam nici macar radioul. Eram sigur ca o sa fiu eliberat conditionat, pentru ca n-am mai vazut rautate. In plus, eu am executat pedeapsa".

Chiar daca a petrecut aproape doi ani departe de familie, Becali nu are de gand sa stea prea mult timp pe acasa, urmand a pleca pe Muntele Athos.

"Voi cumpara o tipografie, pentru a tipari lucrari despre sfinti. Apoi, voi cumpara lucruri pentru a le imparti in penitenciare si ma voi duce pe munte sa ma rog. Voi face spitale, biserici... Dar sa nu ma mai astepti in fata casei mele, pentru ca nu voi mai da nici 5 banuti", a conchis acesta.

Pe langa construirea de spitale si biserici, Becali are de gand sa lupte si pentru drepturile detinutilor: "Meme Stoica a stat un an si ceva in puscarie si n-a iesit deloc. Giovani Becali, Dan Voiculescu, Victor Becali, Cristi Borcea, la fel. Iar Gica Popescu ar trebui sa fie eliberat si sa plece acasa, sa stea langa familia sa. Voi lupta pentru asta, ca sa-mi ajut semenii".

Ce interdictii va avea Gigi Becali in libertate

20 mai 2013 e data de la care Becali se afla in spatele gratiilor. Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in Dosarul schimbului de terenuri cu MApN si la alti trei in Dosarul Valiza. Pedepsele s-au contopit, iar finantatorul Stelei s-a ales cu un spor de pedeapsa de inca 6 luni. In tot acest timp petrecut in inchisoare, Becali a primit mai multe permisii, chiar daca la prima a incalcat unele reguli si s-a ales cu sanctiuni. A fost recompensat de 11 ori in timpul detentiei si a participat la toate activitatile din penitenciar, conform avocatului sau. De asemenea, conform ziare.com, a scris doua carti si a muncit. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Condu ca o femeie!“: Campania inedită împotriva accidentelor rutiere

astăzi, 07:29
45

Într-un gest îndrăzneț și neconvențional, o asociație franceză a lansat o campanie rutieră menită să schimbe stereotipurile de gen. Sloganul lor, „Condu ca o femeie!“,...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Teodor cel Sfinţit; Sf. Cuv. Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei

astăzi, 07:11
34

Sfântul Teodor a fost ucenicul marelui Pahomie, apoi, stareţ după el, la mănăstirile din Tabena Egiptului. S-a născut în Tebaida de Sus din părinţi creştini şi pe când avea ...

Minore de 5 și 11 ani lovite pe trecerea de pietoni de un șofer beat! (Foto, Video)

Miercuri, 15 Mai 2024
1032

Un accident rutier cu victime a avut loc, miercuri seară, în fața Stadionului Municipal din Botoșani.Potrivit polițiștilor, două minore de 5 și 11 ani au fost izbite pe trecerea de pi...