Ghiorghita: "Nu gasim nicio asociatie de locatari care sa fie in regula"

Ghiorghita: "Nu gasim nicio asociatie de locatari care sa fie in regula"

 FLORIN GHIORGHITA  

In ultima perioada, Primaria Botosani a mai controlat trei asociatii de proprietari, respectiv asociatiile 6, 19 si 31. Cu ocazia controlului efectuat la Asociatia de proprietari 31, reprezentantii Primarii au fost initial placut surprinsi sa constate ca membrii comitetului de asociatie lucreaza fara a fi platiti de locatari, insa au descoperit ca, de fapt, nimic nu se face pe gratis, in sensul ca cei sase membri de comitet si-au scazut, fiecare, cate o persoana de intretinere, pentru a face astfel economie la factura de la Termica.

"Mai ca nu gasim nicio asociatie de locatari care sa fie in regula. Este foarte greu sa gasim una de care sa spunem ca este in regula. La Asociatia 31 am fost surprins placut ca cei sase membri ai comitetului lucrau fara bani, pentru ca lumea nu a vrut sa-i plateasca. In schimb, au gasit ei asa o smecherie, in care  sa-i pacaleasca pe proprietari, si au scazut cate un membru, fiecare dintre ei, de la intretinere, ceea ce inseamna peste 200 lei de persoana, si atunci am dat dispozitie si decizie de recuperar a sumelor, inclusiv penalitati si bineinteles vom lua o masura administrativa impotriva presedintelui de asociatie", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Aceeasi sanctiune administrativa se pare ca o va primi si presedintele Asociatiei 19, care nu a luat nicio masura cu un proprietar care a acumulat datorii la Termica de 25.000 lei.

"La Asociatia 19, o asociatie cu un record de 850 mii lei la Termica, numai un proprietar are datorii de 25.000 lei, asta in conditiile in care nu s-a intreprins nimic impotriva proprietarului respectiv si multe datorii s-au prescris deja, si nici nu vor mai putea fi recuperate vreodata. Bineinteles ca si aici vom lua aceeasi masura impotriva presedintelui de asociatie", a spus viceprimarul.

Topul asociatiilor cu cele mai mari datorii a Termica, fara penalitati si fara facturile din 2010:

Asociatia 6  - 350.592 lei
Asociatia 18 - 344.626 lei
Asociatia 30 -  399.140 lei
Asociatia 52 – 194.956 lei
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
330

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
469

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
595

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...