Ghiorghita: "Angajatii Filarmonicii au salarii mari, insa incasarile sunt extrem de mici!"

Ghiorghita: "Angajatii Filarmonicii au salarii mari, insa incasarile sunt extrem de mici!"
Concursul pentru postul de manager al Filarmonicii Botosani este cel mai disputat, in conditiile in care exista doi candidati (Oana Puscasu si Mihai Sirbu), fata de situatia de la Teatrul Mihai Eminescu, unde s-a inscris un singur candidat, in persoana actualului director Traian Apetrei, si de la Teatrul Vasilache, unde de asemenea exista un singur candidat, actorul Florin Aionitoaei.

Florin Ghiorghita a facut, din nou, o serie de aprecieri vizavi de concursul de la Filarmonica, exprimand totodata si puncte de vedere legate de activitatea orchestrei.

"Acolo, stim cu totii ca sunt probleme. Oana Puscasu e tanara, dar mie mi-ar placea ca un tanar sa conduca Filarmonica. Este institutia cu cel mai mare buget. Are cat Teatrele Vasilache si Mihai Eminescu la un loc. Angajatii au salarii mari, pentru ca au si sporuri mari, insa veniturile proprii, cele din incasari, sunt extrem de mici. Poate, printr-un program de management bun, publicul ar putea avea ocazia sa auda ceva nou, ar putea fi surprins. Nu spun ca in Botosani nu sunt melomani, dar probabil este nevoie de o schimbare", a declarat viceprimarul municipiului Botosani. 

In ciuda celor mentionate de reprezentantul municipalitatii, instrumentistii spun ca salariile lor nu sunt atat de mari precum se crede, insa micsorarea cu 25% a facut ca acestea sa scada semnificativ, chiar sub limita decentei.

Astfel, un instrumentist cu peste 30 de ani vechime, cu gradul cel mai mare in orchestra, beneficiaza de un salariu net de 1400 lei, salariu care porneste de la aproximativ 2300, suma din care se scad impozitele, pentru ca din suma finala, de 1900, dupa reducerea de 25%, angajatul Filarmonicii sa ia in mana 1400 de lei. Este vorba despre un sef partida, nu despre instrumentistii debutanti sau cu vechime mica.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
66

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
140

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
738

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...