Ghiorghita ii indeamna pe managerii spitalelor "sa mai puna mana si pe carte si pe lege"!

Ghiorghita ii indeamna pe managerii spitalelor "sa mai puna mana si pe carte si pe lege"!

 FLORIN GHIORGHITA  

Viceprimarul Florin Ghiorghita a criticat si pozitia politicienilor de la PSD vizavi de comasarea spitalelor: "Poate de la unul care nu are foarte multa scoala te asteptai la o chestie de genul acesta, dar de la Marcu sau Dolineaschi eu nu m-as fi asteptat, au crezut ca fac o chestie politicianista".

Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca, in cazul in care consilierii judeteni nu vor reveni asupra hotararii de comasare a spitalelor, intreg sistemul sanitar botosanean va fi distrus.

Reprezentantii Consiliului Local nu stiu deocamdata ce se va intampla cu Spitalul TBC Botosani, daca va ramane in administrarea autoritatii locale, iar partea de pneumoftiziologie va trece ca sectie a Spitalului Judetean Mavromati, in conditiile in care consilierii judeteni au respins comasarea acestuia cu Judeteanul.

"A fost cea mai mare prostie pe care au putut sa o faca consilierii judeteni si culmea este ca poate de la unul care nu are foarte multa scoala te asteptai la o chestie de genul acesta, dar de la Marcu sau Dolineaschi eu nu m-as fi asteptat la chestii de genul acesta pentru ca ei nu si-au dat seama, au crezut ca fac o chestie politicianista si au spus "lasa, domnule, ca vom castiga noi electoral un punct-doua", parerea mea este ca au pierdut foarte mult. Oamenii si-au dat seama ca daca nu se faca comasarea spitalelor si Spitalul Judetean nu o sa aiba toate sectiile, o sa-l catalogheze la spital de gradul IV sau V si atunci cu siguranta finantarea va fi mult mai mica. Parerea mea este ca si unii manageri ar trebui sa mai puna mana si pe carte si pe lege si sa vada cum stau treburile, ca ei tot spun ca "lasa ca finanteaza Consiliul Judetean sau Primaria", dar daca Ministerul nu iti da bani mai ales pentru medicamentatie, pentru plata salariilor, esti terminat, Primaria te administreaza doar din punct de vedere al patrimoniului, nimic mai mult", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Edilul a mai adaugat: "sunt absolut sigur ca in maximum doua saptamani consilierii judeteni vor reveni la hotararea de CJ pe care au dat-o si sa nu fie prea tarziu. Imediat ce Consiliul Judetean va lua o hotarare privitoare la comasarea acestor spitale, vom lua si noi imediat o hotarare de Consiliu Local, asa cum e normal, daca raman la hotararea de acum o sa distruga tot sistemul sanitar din Botosani".
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
31

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
25

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
42

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...