Ghiduri practice pentru justițiabili, oferite spre consultare de Tribunalul Botoșani! Vezi ce conțin!

Ghiduri practice pentru justițiabili, oferite spre consultare de Tribunalul Botoșani! Vezi ce conțin!
Tribunalul Botoșani pune la dispoziția justițiabililor, spre consultare, ghiduri practice în materie penală și în materie procesuală civilă și civilă.

Aceste ghiduri conțin modele de cereri pentru justițiabili și informții despre toate documentele pe care ar trebui să le cuprindă cererile de chemare în judecată, precum și informații legislative.

Ghidul conține 273 dintre cele mai uzuale cereri în materie procesuală civilă și în materie civilă, iar în materie penală conține 66 de cereri.

“Cererile au caracter general. Au fost realizate cu intenția de a răspunde unor necesități de ordin practic, de a veni în sprijinul justițiabililor, mai ales în contextul intrării în vigoare a noilor Coduri. Cererile atrag atenția asupra tuturor elementelor obligatorii pe care trebuie să le conțină actele adresate instanțelor sau organelor de urmărire penală, precum și indicarea, acolo une este cazul, a termenelor în care trebuiesc introduse aceste acte, a competenței organelor judiciare, a sancțiunilor incidente în cazul în care nu sunt respectate elementele obligatorii", precizat Anitta Manole, președintele Tribunalului Botoșani.

Aceste ghiduri pot fi studiate în varianta online, pe portalul instanţelor de judecată www.portal.just.ro, pe secţiunea rezervată Tribunalului Botoşani, la rubrica "Informaţii de interes public" sau la Biroul de relații publice din cadrul Tribunalului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
9

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
170

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
338

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...