Gheorghe Ursuleanu, consilier local: “In 5-6 luni nu mai avem unde ingropa mortii”

Gheorghe Ursuleanu, consilier local: “In 5-6 luni nu mai avem unde ingropa mortii”

 Gheorghe Ursuleanu  

Una dintre problemele aduse in atentia Executivului Primariei, la ultima sedinta de Consiliu Local, a fost si cea a lipsei locurilor de veci din cimitirele din municipiu.

Consilierul local Gheorghe Ursuleanu a atras atentia ca in cel mult jumatate de an toate locurile de veci din cimitire vor fi ocupate.

“Avem nevoie de urgenta, in municipiul Botosani, de un nou cimitir. Am inteles ca sunt zvonuri ca se deschide un cimitir privat, este o solutie pentru oamenii cu dare de mana, dar pentru cetateanul de rand nu este o solutie. Cimitirele existente se ocupa in maxim 5-6 luni. Undeva in luna ianuarie, anul viitor, nu mai avem unde ingropa mortii. E o problema stringenta. Va rog domnule primar ca impreuna cu Serviciul patrimoniu sa identificati daca exista undeva pe teritoriul urbei noastre un teren adecvat pentru a se prelua. Daca nu exista, atunci sa cumparam un teren adecvat. Sa prindem in buget pentru anul viitor. Este o problema spinoasa", a spus Gheorghe Ursuleanu.

Primarul municipiului Botosani a precizat ca aceasta problema este in atentia Primariei si se cauta solutii.

“Pana acum am incercat sa identificam variante. Exista o varianta pentru extinderea Cimitirului Eternitatea, am incercat sa gasim si variante de schimburi de terenuri, dar vom ajunge probabil la o varianta de achizitionare a unui nou teren. Se afla in atentia noastra. Pana gasim sa facem un nou cimitir, incercam sa facem macar o extindere", a mentionat Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
293

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
437

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
569

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...