Gheorghe Flutur, desemnat să facă lobby în Parlament pentru o regiune cu capitala în Suceava

Gheorghe Flutur, desemnat să facă lobby în Parlament pentru o regiune cu capitala în Suceava
Reprezentanţi ai partidelor politice, minorităţilor naţionale şi organizaţiilor neguvernamentale au votat, joi, un Apel pentru susţinerea înfiinţării a unei a doua regiuni în Nord-Estul României, iar senatorul PDL Gheorghe Flutur a fost desemnat să facă lobby în acest sens în Parlament.

În Apel se arată că regionalizarea este un proces necesar în actuala etapă de dezvoltare a României, dar că actuala regiune de dezvoltare Nord-Est care cuprinde şase judeţe şi care a fost şi a rămas cea mai săracă regiune a ţării şi a Uniunii Europene, cu cei peste 3 milioane de locuitori depăşeşte standardele UE (maxim 3 milioane de locuitori într-o regiune, conform NUTS), ceea ce ar duce la îngreunarea procesului de dezvoltare regională şi accesarea fondurilor europene.

În document se menţionează că în sprijinul acestei cereri, este necesar ca la crearea unei regiuni funcţionale să fie luate în considerare legăturile spaţio-structurale, culturale reale existente în acest moment între judeţele din Nord-Estul ţării, iar un al treilea considerent, dar nu cel din urmă, îl constituie componenţa etnică de o mare diversitate.

Preşedintele Asociaţiei militarilor în rezervă şi retragere, Zaharie Cojocaru, a spus că zona policentrică Suceava-Botoşani, care se constituie în această perioadă este un prim pas în realizarea acestei regiuni din nord-estul ţării.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a propus ca preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, să preia comunicarea pe această problemă în Parlament, sprijinit de preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, şi de preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, în timp ce autorităţile judeţene vor avea o activitate de secretariat a Comitetului de iniţiativă şi de a disemina informaţiile, propunere votată de Comitetul de iniţiativă.

"Ceea ce ne propunem este mai bine decât rămânerea într-o regiune cu şase judeţe", a spus Nechifor.

Citeste mai multe pe Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
329

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
348

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
211

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...