Gheorghe Ciubotaru: "Important este să identificăm în regiunea noastră care sunt oportunitățile cu adevărat specifice zonei"

Gheorghe Ciubotaru: "Important este să identificăm în regiunea noastră care sunt oportunitățile cu adevărat specifice zonei"
Oamenii de afaceri din județ vor să se implice în strategia autorităților locale și județene de dezvoltare a județului, unul dintre aceștia fiind Gheorghe Ciubotaru, președintele Consiliului de Administrație al Electroalfa.

De altfel, Ciubotaru a participat vineri la întâlnirea ce a avut loc la Primărie cu prefectul Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean și primarul Ovidiu Portariuc, președintele CA al Electroalfa fiind și cel care suportă cheltuielile cu studiul privind oportunitățile de afaceri și de dezvoltare în județul Botoșani, în urma parteneriatului încheiat cu județul Suceava.

"Plecând de la strategia care există în momentul de față la Consiliul Județean, la Primărie, la administrația de dezvoltare regională, am propus instituțiilor publice să încercăm să privim împreună această strategie, și pe baza strategiei să încercăm să construim business-ul paralel cu strategia și cu ceea ce dumnealor intenționează în aceste proiecte strategice să realizeze. Trebuie să privim acest proiect ancorat regional, cel puțin două județe legate între ele prin ceea ce urmează să se întâmple, și ancorat mai departe într-o realitate economică națională și chiar una a piețelor globale", a spus Gheorghe Ciubotaru. 

Omul de afaceri a mai spus că principalul scop este acela de a se crea locuri de muncă în Botoșani, pentru ca această zonă să devină una mai puțin săracă.

"Important este la un moment dat ca noi să identificăm în regiunea noastră care sunt oportunitățile cu adevărat specifice zonei, și pe baza acestora să ne dezvoltăm business-urile viitoare, iar în aceste afaceri să intre parteneri de dialog, atât oameni de afaceri cât și cei din administrația publică prin acel parteneriat public-privat care se impune la un moment dat, dar și actori consacrați în piață care pot la un moment dat, venind aici, să dea o viabilitate și o soliditate business-ului, astfel încât locurile de muncă nou create, noile centre de producție, să aibă o durată de viață de 15-20 de ani. Tot ce îmi doresc este să creionăm acele proiecte și să găsim acei actori care pot aduce prin business-urile care se vor realiza o trasabilitate și o rezistență în timp. Ne dorim cu toții ca în intervalul 2014-2020 în Botoșani să se creeze foarte multe locuri de muncă, să se realizeze proiecte, să se asigure o stabilitate economică sănătoasă astfel încât veniturile la bugetele primăriilor, al Consiliului Județean să permită realizarea acelor proiecte de infrastructură, de educație, de sănătate și așa mai departe", a conchis Ciubotaru.

El a mai precizat că problema nu sunt banii, pentru că pentru perioada 2016-2020 sunt fonduri europene pentru toate comunitățile, ci problema o reprezintă modul în care sunt întocmite proiectele în vederea accesării acestor fonduri și mai ales calitatea oamenilor care doresc să își dedice tot timpul realizării acestor proiecte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
18

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
36

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
61

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...