Gheața a făcut ravagii în mai multe localități din județul Botoșani! FOTO- VIDEO

Gheața a făcut ravagii în mai multe localități din județul Botoșani! FOTO- VIDEO
Codul Galben de furtună emis, sâmbătă seara, de meteorologi a adus ploi torențiale și gheață în mai multe localități din județul Botoșani. În nordul județului, deși suntem în plină vară peisajul după furtună părea mai degrabă unul potrivit pentru luna decembrie.

În localitatea Oroftiana, din comuna Suharău, gheața care a căzut a fost așa de puternică încât pe jos s-a format un adevărat covor ca în plină iarnă.

Grindina a provocat stricăciuni și în comuna Hudești. În imaginile postate pe Facebook se poate vedea cum în localitatea Alba, din Hudești, gheața care a avut dimensiunile unui ou de prepeliță a distrus culturile agricole. Gheață a căzut și în satul Mlenăuți, din aceeași comună.

Pe contul de Facebook Meteo NORD- EST, mai mulți cetățeni care locuiesc în zonele afectate de grindină au postat fotografii şi filme. Ciprian Chiriac a postat mai multe fotografii în care se poate vedea cât de gros a fost stratul de gheață, iar Ticu a postat o filmare video cu ploaia torențială.

Gheața care s-a abătut sâmbătă seara asupra comunei Suharău a distrus mai multe culturi agricole, lucru surprins în câteva fotografii postate tot pe Meteo NORD-EST.

"A plouat cu gheață în satul Oroftiana, dar pe zone. Au fost distruse mai mult culturile de porumb și via. În cursul zilei de astăzi (n.red. duminică) vom face și noi o evaluare a pagubelor", ne-a declarat Marcel Chelaru, primarul comunei Suharău.

De asemenea, furtuna de sâmbătă seara a pus la pământ și mai mulți copaci la Havârna și Suharău, fiind nevoie de intervenția serviiciilor voluntare pentru situații de urgență, dar și a echipelor de intervenție de la E.on.

Vara aceasta grindina a lovit în mai multe localități din județul Botoșani, unde culturile agricole au fost comporomise, iar ploile torențiale au distrus tronsoane de drumuri județene și comunale, dar și podețe. 







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
114

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
141

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
216

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...