Gestul unui om aflat pe patul de moarte a uimit intreaga lume

Gestul unui om aflat pe patul de moarte a uimit intreaga lume
O fotografie in care un veteran din cel De-al Doilea Razboi Mondial, in varsta de 93 de ani, voteaza in avans, de pe patul de spital din Honolulu, Hawaii, a impresionat mii de tineri internauti, scrie antena3.ro.

Fotografia il infatiseaza pe Frank Tanabe, intins pe patul de spital, si pe fiica sa Barbara, care il ajuta sa completeze buletinul de vot. Fotografia, care a fost postata joi pe site-ul Reddit, a adunat deja peste o jumatate de milion de accesari, ajungand astfel cel mai popular item in ziua urmatoare.

"Patriotism adevarat", "Aceasta este America. Amin", "Multumim, cetatene", sunt cateva dintre comentariile lasate de internauti la vizionarea fotografiei.

Tanabe a fost diagnosticat de medici cu cancer la ficat in urma cu doar doua luni. Timp de trei saptamani s-a aflat in grija fiicei sale insa, pentru ca starea sa s-a inrautatit, acesta a fost internat la spital.

 In ciuda conditiei sale, batranul a insistat sa voteze si nu a avut pace pana cand acest lucru s-a infaptuit. Ajutat de fiica sa, care i-a citit numele candidatilor de pe buletinul de vot, veteranul de razboi i-a indicat alegerile sale prin miscarile capului.

Frank Tanabe s-a alaturat voluntar Armatei Americane in timp ce se afla in centrul de la Tule Luke, California, acolo unde fusese inchis sub regimul lui Roosevelt, in urma inceperii razboiului cu Japonia. Adolescent fiind, Tanabe fusese retras de la Universitatea din Washington si inchis in lagar odata cu cei peste 100.000 de oameni a caror singura vina a fost ca aveau inaintasi niponi. Om simplu si tacut, Frank Tanabe s-a aratat incantat ca, prin gestul sau, a incurajat tinerii sa mearga la vot, a declarat Barbara Tanabe.

"Aceasta a fost cea mai mare onoare pe care a primit-o", a mai spus ea.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
58

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
166

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
40

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...