Ger, vânt şi ploi. Prognoza METEO pe 3 zile

Ger, vânt şi ploi. Prognoza METEO pe 3 zile
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ger şi vânt puternic valabilă până sâmbătă seara în aproape toată ţara. Astfel că, astăzi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa, dar în vestul ţării intră într-un proces de încălzire. Cerul va fi temporar noros şi mai cad câţiva fulgi doar la munte.

Vântul se intensifică în Banat, Crişana şi local în Transilvania şi la munte, cu viteze ce vor atinge la rafală 55...60 km/h şi pe arii restrânse va viscoli sau va spulbera zăpada depusă. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 10 grade în nordul Moldovei şi zero grade în vest.

Moldova este cea mai rece regiune a ţării, dacă nu socotim depresiunile intramontane. Gerul dimineţii la valori de sub minus 15 grade se prelungeşte până spre amiază: minua 10 grade maximele la Suceava, Botoşani, Bacău şi Focşani.

Mâine, vremea se va încălzi, mai ales în vest dar şi în aceste condiţii, în centru, sud şi est rămâne tot rece pentru această dată. Temperaturile maxime vor avea valori de la minus 8 grade la Craiova şi Alexandria până la 4..5  grade pe litoral şi în Delta Dunării şi în Dealurile de Vest. Către seară, cerul se va înnora treptat în regiunile vestice şi noaptea încep şi precipitaţiile sub formă de ninsoare, lapoviţă si ploaie. Pe arii restrânse, în zonele joase din regiunile extracarpatice, dimineata va mai fi ceaţă şi chiciură, izolat persistentă.

Duminică, vreme închisă în toată ţara şi cu precipitaţii: ploi în regiunile de dincolo de munţi şi în extremitatea sud-estică şi precipitaţii mixte în rest. Vântul se va intensifica în toată ţara, dar temperatura creşte faţă de prima zi de weekend. Maximele sunt pozitive în cea mai mare parte a ţării şi vor fi cuprinse între minus 2 şi 8 grade cu plus.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Magistrații botoșăneni au dispus arestarea preventivă a bărbatului care a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani!

Sâmbătă, 25 Mai 2024
424

Judecătorii Tribunalului Botoșani au admis propunerea formulată de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Botoșani prin care se propune arestarea preventivă a bărbatului care a ucis-o pe Maria,...

Un preot a lansat la Săveni o monografie despre istoria Protopopiatului Săveni! (galerie foto)

Sâmbătă, 25 Mai 2024
220

În multitudinea de activități cultural- educative care alcătuiesc peisajul cotidian al Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, la loc de cinste se înscrie și lans...

Cinematograful Unirea, un nou Colectiv? Incompetența administrativă a PSD-ului la Botoșani!

Sâmbătă, 25 Mai 2024
217

În 2015, am ieșit în stradă pentru Colectiv. Am ieșit în stradă pentru proasta gestionare a situațiilor de urgență, pentru corupția care a permis ca localuri să funcționeze...