GEORGESCU: "Invităm agenţii economici care au restanţe să vină şi să eşaloneze datoriile!"

GEORGESCU: "Invităm agenţii economici care au restanţe să vină şi să eşaloneze datoriile!"

 MARICEL GEORGESCU  

Criza economică nu a îngroşat semnificativ rândurile agenţilor economici cu restanţe la plata serviciilor de apă şi canalizare.

Procentul debitorilor, din totalul clienţilor - persoane fizice, a rămas în acest an constant, un rol important în acest sens avându-l şi specialiştii din serviciul juridic şi cel de urmărire şi recuperare creanţe din cadrul S C Apa Grup Botoşani.

Circa 10% dintre firmele care au contracte încheiate cu societatea figurează în baza de date ca restanţieri, procent similar cu cel de la sfârşitul anului 2008. Debitul total al acestora a fost influenţat de creşterea datoriilor câtorva societăţi comerciale, liderul rămânând Termica, societate ce are în prezent un debit de peste 5 milioane de lei. Următoarele locuri în topul datornicilor sunt ocupate de S.C.Eurobusines S.R.L. şi  Forma S.A., societăţi faţă de care s-a luat şi măsura sistării furnizării apei. Pe ansamblu, restanţele agenţilor economici depăşesc 7,6 milioane de lei. 

La polul celălalt se află societăţi care îşi plătesc cu promptitudine facturile, indiferent de cuantumul sumelor corespunzătoare consumurilor de apă. Se distinge Carreman România SRL, cu plăţi lunare de câteva zeci de mii de lei, dar şi Rolana Tex, Electroalfa Internaţional, Grigioverde Company, G.T. Company, Rapsodia Conf şi Prodalcom S.A.

Problemele bugetare de la nivel naţional se resimt însă şi în promptitudinea cu care  instituţiile publice plătesc pentru serviciile de apă şi canal. Spitalul de Psihiatrie şi Primăria Mihai Eminescu au rămas pe lista datornicilor, datoriile acestora crescând, însă, până la peste 300.000, respectiv 46.000 de lei. Mai nou, şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie se confruntă cu dificultăţi financiare, instituţia figurând cu o restanţă de peste 54.000 de lei. 

"Doresc să le mulţumesc tuturor clienţilor noştri, în special celor care sunt corecţi cu noi. Sperăm ca această perioadă mai dificilă să se încheie în curând, şi îi invităm pe agenţii economici care au probleme financiare din cauza cărora au rămas cu restanţe în achitarea facturilor la apă şi canal, să vină şi să eşaloneze datoriile. Să găsim împreună o soluţie convenabilă pentru ambele părţi", este mesajul lui Maricel Georgescu, director general la SC Apa Grup Botoşani.


COMUNICAT SC APA GRUP

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
1

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
25

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
86

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...