Geanina Pintilii revine pe funcția de director la Drumuri si Poduri: Consiliul Județean, obligat să îi plătească 200.000 de lei!

Geanina Pintilii revine pe funcția de director la Drumuri si Poduri: Consiliul Județean, obligat să îi plătească 200.000 de lei!

 Geanina Pintilii  

Consiliul Județean va trebui să îi plătească peste 200.000 de lei fostei directoare de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, Geanina Pintilii. Aceasta a câștigat procesul intentat Consiliului Județean după ce a fost demisă și va trebui repusă pe funcție.

Pe lângă aceasta, Geanina Pintilii a obținut în instanță plata tuturor drepturilor salariale de la momentul la care a fost concediată, noiembrie 2008, fiind vorba despre circa 200.000 de lei, precum și plata unor despăgubiri morale  în cuantum de 20.000 de lei.

"Așteptăm să vedem hotărârea judecătorească. Sunt persoanele care au făcut parte din comisie și au verificat și au dispus eliberarea ei din funcție. Fostul președinte a cerut Consiliului Județean să ia act de decizia lui. Sunt sigur că Curtea de Conturi o să îmi ceară să mă îndrept împotriva persoanelor vinovate. Dacă o să ceară o să o repun pe funcție, pentru că hotărârea judecătorească trebuie dusă la îndeplinire. Dacă nu o duc la îndeplinire, atunci e penal pentru mine. Dacă va veni cu o declarație dată în fața notarului că renunță la postul deținut anterior, atunci e o altă discuție", a spus Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean.

Geanina Pintilii a dat in judecata Consiliul Judetean pentru sanctiunea aplicata impotriva sa, prin care a solicitat sa se constate nulitatea HCJ prin care a fost destituita din functie.

De asemenea, Geanina Pintilii a reclamat faptul ca a fost demisa din functie in perioada in care se afla in concediu medical.

Pe de alta parte, Consiliul Judetean a depus o plangere prin care a acuzat-o pe Pintilii ar fi folosit documente medicale falsificate.

Ea a fost destituită  când la conducerea CJ era Mihai Țâbuleac.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
40

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...