Gazele lui Putin incalzesc Budapesta: Orban, de partea Rusiei

Nimic n-a lasat sa se intrevada, marti seara, faptul ca presedintele Vladimir Putin si gazda sa, Viktor Orban, apartin unor lumi diferite aflate in plin conflict diplomatic.

Liderul de la Kremlin a fost primit la Budapesta intr-o atmosfera total diferita de raceala cu care este privit de alti lideri europeni.
De altfel, Putin se afla la prima vizita oficiala intr-un stat din Uniunea Europeana dupa initierea sanctiunilor economice de catre UE si Statele Unite, scrie ziare.com.

Cei doi lideri politici au discutat mai multe ore despre cea mai arzatoare problema a Ungariei, contractul de livrare a gazelor naturale din Rusia. In cele din urma, piedica principala din calea semnarii unui nou contract, clauza privind plata gazului comandat dar neconsumat de unguri, pare sa fi fost depasita.

Premierul Viktor Orban sustine ca s-a ajuns la o solutie in care cantitatile de gaz neconsumate sa fie "reportate" in contractul viitor si platite doar la momentul livrarii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean s-a îmbătat și a încercat să-și taie venele în piața din Fălticeni!

astăzi, 08:00

Printr-un apel la 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat și-a tăiat venele de la antebrațe în piața centrală din municipiul Fălticeni. La fața locului ...

Plăcintele de la Botoșani i-au cucerit pe bucureșteni la festivalul de produse tradiționale! (Foto)

astăzi, 07:45

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători. Grătarele și cuptoarele s-au încins ...

30 septembrie pe Știri Botoșani. Gura deputatului adevăr grăiește, angajații Gărzii Financiare în preaviz și sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum pe preotul Ionuț!

astăzi, 07:30

30 septembrie 2008 Scandal in Consiliul Judetean: Contac il acuza pe Tabuleac, pedelistii solicita demisia conducerii DJDP Consilierul judetean Cristian Achitei a cerut marti demisia conducerii ...