Gata cu restricțiile. Au fost reluate examenele auto

Gata cu restricțiile. Au fost reluate examenele auto

Examenele auto s-au reluat de la începutul acestei luni, respectiv de pe data de 2 iunie, cu proba practică, după o pauză de două luni și jumătate, inclusiv la Botoșani. Prima serie a fost formată din candidați cărora le-au expirat documentele pe timpul stărilor de urgență și de alertă.

Pentru restul candidaților, cei care au pus la dosarele de înscriere cu documente care au expirat între timp, examenele se vor relua treptat în toată țară, din 15 iunie.

”Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15 sau 22 iunie, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare, decizie care va fi publicată pe site-ul instituției Prefectului”, se arată într-un comunicat transmis de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

De la începutul acestei luni, în timpul examenului, candidații au fost împărțiți în serii de câte 5 elevi, pentru ca examinatorii să intre în contact cu cât mai puține persoane. Un examinator a supervizat doar 10 persoane zilnic.

Iată și regulile din timpul examenului: în mașini, urcă candidatul, examinatorul și un martor. Cu toții, poartă măști de protecție și li se măsoară temperatura, care nu poate depăși 37,3 grade.

Candidații trebuie să respecte distanțarea de cel puțin 1,5 metri la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea examenului. De asemenea, candidații sunt îndemnați să se prezinte fără însoțitori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...