Gata cu mancarurile din carne, oua sau lactate

Gata cu mancarurile din carne, oua sau lactate
In asteptarea praznuirii Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos, crestinii ortodocsi de pretutindeni vor renunta la mancarurile de "dulce" si la placerile trupesti si isi vor indrepta atentia mai mult spre suflet. Incepand de astazi si pana pe 25 decembrie intram in Postul Craciunului.

"In acesta perioada trebuie sa ne abtinem de la anumite mancaruri pe care noi le numim de dulce sau de frupt, dar nu e suficient doar atat. Postul, adica abtinerea de la anumite mancaruri, trebuie sa fie insotita de fapte bune si de rugaciuni", explica preotul paroh Grigore Diaconu.

Spre deosebire de postul Pastelui, considerat a fi cel mai aspru post de peste an, in acest post se mai fac dezlegari la peste, lapte si oua. Medicii recomanda oamenilor sa fie foarte atenti, mai ales cei care sufera de diferite boli. "Eu ii sfatuiesc nici sa nu tina postul, pentru ca cei care daca au diferite afectiuni, au deja un anumit regim, care uneori intra in contradictie cu postul care il recomanda preotii si atunci, pentru a nu-si agrava boala, este bine sa urmeze regimul recomandat de medic", este recomandarea medicului diabetolog Carmen Galiano.

De altfel, si preotii ii sfatuiesc pe cei bolnavi sa posteasca mai mult savarsind fapte bune si rugandu-se neincetat. "Desigur, sunt si persoane care ar dori sa posteasca, dar nu pot, fiind bolnave sau in varsta. Pentru ei, biserica face pogoramant si le ingaduie sa manance ceea ce le permite organismul, dar abtinerea de la fapte rele este obligatorie", completeaza preotul Diaconu.

Putini sunt botosanenii care se incumeta sa se abtina timp de 40 de zile de la mancarurile de dulce. Tot cei mai in varsta considera ca sanatatea sufleteasca este mult mai importanta decat cea trupeasca. Cei care au de pierdut sunt insa comerciantii de produse din carne si lactate. Acestia sunt convinsi ca in aceasta perioada vanzarea va scadea. In schimb, cei care vand legume si fructe se vor bucura de o crestere a profitului, chiar daca preturile sunt un pic mai piperate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Copii... De Constantin Apostol

astăzi, 21:00
23

La ceasurile serii publicăm o nouă poezie venită pe adresa de e-mail a redacției. Vă dorim lectură plăcută.***COPIIde Constantin Apostol...of copile cât mi-e de greu...

Invitatul de la Știri - Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani

astăzi, 20:00
63

„Invitatul de la Știri” a fost astăzi Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement de la Botoșani.Eugen Țurcanu a vorbit despre managementul de la ...

Ministrul Educației: „Mă pronunţ clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”

astăzi, 19:21
76

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că este în favoarea deschiderii noului an şcolar cu prezenţă fizică pentru toţi elevii.„Neavând niciun glob de cristal...