Gabriel se pregateste sa isi petreaca sarbatorile de Paste in familie!

Gabriel se pregateste sa isi petreaca sarbatorile de Paste in familie!

Gabriel a slabit 35 de kilograme!

Gabriel, micutul botosanean aflat anul trecut in atentia intregii tari pentru ca, la doar 7 ani, cantarea 100 de kilograme, este acum un copil fericit!

Pe 6 februarie, Gabriel a implinit 8 anisori. Si-a sarbatorit ziua alaturi de prietenii sai, in unul dintre centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani. A avut tort, prajituri, suc si foarte multi prieteni alaturi de el.

I s-a cantat si La multi ani.

"A fost o zi frumoasa. Niciodata nu a fost atat de frumos! Mama nu mi-a cantat niciodata de ziua mea si nu am avut prieteni", spune Gabriel.

Baiatul a fost internat in urma cu un an de zile la Centrul pentru Persoane cu Dizabilitati. Avea doar 7 anisori. Pe atunci, micutul cantarea aproape 100 de kilograme.

"Urca scarile foarte greu. Gafaia la fiecare treapta. Chiar la inceput nici nu aveam hainute cu ce sa il imbracam. Chiar daca aici sunt si persoane adulte, nici o haina nu il incapea", isi aminteste Marius Pohoata, directorul centrului.

De cand este internat in Centrul pentru Persoane cu Dizabilitati, Gabriel a primit o singura data vizita mamei sale. S-a bucurat enorm cand si-a intalnit parintele. I-a aratat cat de cuminte este el si cat de mult isi doreste sa fie un copil normal. Intr-un an de zile, Gabriel a reusit sa slabeasca 35 de kilograme.

Acum mama sa face demersuri pentru a-l lua de Paste acasa.

"Depinde de verdictul pe care il vor da angajatii primariei din Tudora. Daca ei vor decide ca mama merita sa il aiba acasa, Gabriel isi va petrece sarbatorile in familie", a precizat Marius Pohoata.

Gabriel este al saselea copil al unei femei din comuna Tudora, care locuieste singura intr-o casa ce nici macar nu este racordata la reteaua de electricitate. Pe toti cei 6 copii femeia i-a predat in grija statului.

Viata lui Gabriel s-a schimbat radical de cand a devenit elev. Canta, se joaca, zambeste, se bucura de fiecare clipa pe care o petrece alaturi de colegii si dascalii sai.

Chiar daca inca intampina mari dificultati in a se adapta la noul stil de viata si nu reuseste sa tina pasul cu ceilalti elevi, pentru Gabriel scoala a devenit motiv de fericire. La Scoala 3 din Botosani, micutul se bucura de atentia dascalilor.

"Elevul este inclus intr-un program de consiliere psihologica, beneficiaza de asistenta din partea psihologului si a profesorului de sprijin, pentru o buna integrare, adaptare in grupul de elevi", mai spune psihologul institutiei de invatamant.

 Problemele de sanatate asociate cu obezitatea

Diabetul, cardiopatia, pancreatita, probleme ale ficatului, probleme ortopedice, probleme respiratorii si chiar cardiovascilare sunt doar cateva dintre problemele de sanatate preponderent intalnite la copiii obezi. Gabriel insa a colaborat foarte bine cu specialistii nutritionisti din cadrul Centrului, iar acum riscul aparitiei acestori tip de boli este mic. Copilul nu a incetat insa lupta cu kilogramele.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
357

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
216

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...