Furturile și lovirile, cele mai frecvente infracțiuni din școlile botoșănene!

Cms. șef Viorel Șerbănoiu, adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, a prezentat, vineri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, situația privind infracțiunile comise în unitățile de învățământ din județ în al doilea semestru al anului școlar 2014-2015.

Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean au fost sesizate 22 de infracțiuni, față de 27 câte au fost sesizate în semestrul al doilea al anului școlar precedent. Cele mai multe fapte, respectiv 18, au fost comise în unitățile de învățământ din mediul urban.

20 de elevi au fost victime și 2 profesori în urma acestor infracțiuni, 12 fapte fiind comise de elevi, iar una de un cadru didactic.
Cele mai multe infracțiuni comise au fost furturi, urmate de loviri sau alte violențe, o infracțiune de amenințare și o tâlhărie.

Toate infracțiunile s-au confirmat, însă marea majoritate a acestora au fost soluționate prin “clasare întrucât între autori și victime a intervenit împăcarea".

“Majoritatea infracțiunilor o reprezintă infracțiunile de furt, în special de telefoane mobile, prejudiciile fiind mici. Aceasta se datorează neluării măsurii corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor pe perioada desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei cât și a faptului că majoritatea regulamentelor de ordine interioară ale unităților școlare permit accesul elevilor cu telefoane mobile în incinta lor. Infracțiunile de lovire sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegheați de profesori", a precizat cms. șef Viorel Șerbănoiu, adjunctul IPJ Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită. Nelu Tătaru este dus la audieri!

astăzi, 08:43

În acest caz se desfășoară la această oră mai multe percheziții. Nelu Tătaru a fost preluat de procurori și se află în drum spre DNA Iași pentru a fi audiat. Din primele infor...

Zeci de polițiști din Botoșani și Iași s-au întrecut la… pescuit! (Foto)

astăzi, 08:19

Competiția a avut în localitatea Suharău, județul Botosani, pe iazul Suharău. La evenimentul de la Suharău au participat 30 de polițiști împătimiți ai pescuitului și ai naturi...

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapelor 14 şi 15 ale Superligii. Când joacă FC Botoșani!

astăzi, 07:55

După ce se va deplasa în Bănie pentru confruntarea cu Universitatea Craiova, partida urmând să se dispute duminică, 20 octombrie 2024, de la ora 16.00, FC Botoșani va primi pe Municip...