Furtuna despre schimbarea directorilor de scoli: “Au aparut niste oameni scosi din palarie, extraordinar de bine pregatiti, dar nu stiu cum se face ca toti sunt USL-isti”

Furtuna despre schimbarea directorilor de scoli: “Au aparut niste oameni scosi din palarie, extraordinar de bine pregatiti, dar nu stiu cum se face ca toti sunt USL-isti”
Corneliu Furtuna, presedintele PNTCD, a atacat dur conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, sustinand ca toate schimbarile de la conducerile unitatilor de invatamant au fost politice.

Furtuna a mai precizat ca aceste inlocuiri s-au facut cu incalcarea legislatiei in vigoare.

“Daca se vrea ca un sistem sa nu mai functioneze, in primul rand acesta sistem “trebuie" decapitat. Nu are importanta cine e pe functii de conducere, trebuie sa plece ca nu sunt de-ai nostri. In urma cu o saptamana directorii cu concurs au fost schimbati, inlocuiti cu directori pe criterii politice. Se pare ca oamenii cu concurs nu au mai fost buni asa deodata, au aparut niste oameni scosi din palarie, extraordinar de bine pregatiti, dar nu stiu cum se face ca toti sunt USL-isti. Vom vedea rezultatele cat de repede", a spus Corneliu Furtuna.

Acesta a spus ca acelasi lucru s-a intamplat si in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, unde oameni care au avut rezultate bune in activitate si au avut calificativul “Foarte Bine" au fost inlaturati pentru a face loc oamenilor de partid.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...