Furt de date de amploare la Vodafone. Milioane de clienti, AFECTATI

Furt de date de amploare la Vodafone. Milioane de clienti, AFECTATI
Operatorul de telefonie mobila Vodafone a fost victima unei piraterii informatice, iar datele personale a doua milioane de clienti germani, inclusiv coordonatele bancare ale acestora, au fost furate, a anuntat firma joi, relateaza rtv.net.

Vodafone a precizat ca a informat clientii vizati prin e-mail si s-a declarat convinsa ca furtul nu vizeaza nici numerele cardurilor bancare si nici numerele de telefon mobil ale celor in cauza. In schimb, numele, adresele, datele de nastere si coordonatele bancare au fost furate, a recunoscut Vodafone, filiala grupului britanic cu acelasi nume.

Potrivit filialei, doar "o cunoastere detaliata (a sistemului) si o doza mare de energie infractionala" au permis piratarea acestor date "ingropate adanc in sistemul informatic".

Un suspect a fost deja identificat, iar autoritatile, care au fost alertate de catre Vodafone, i-au perchezitionat locuinta.

Acest caz are loc in contextul in care germanii sunt profund destabilizati de dezvaluiri care curg, de la Edward Snowden, despre un presupus spionaj practicat in Europa de catre serviciile de informatii americane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
632

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
144

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
137

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...