Imobilul aparţine societăţii Locativa, iar cei care locuiesc acolo nu mai beneficiază de servicii de apă din anul 2012, când le-au fost sistate din cauza datoriilor pe care le aveau către societatea Nova Apaserv. La scurt timp însă s-au branşat ilegal la reţeaua de apă, furtul fiind descoperit abia acum.
.jpg)
Chiriaşii nu au permis accesul angajaţilor Nova Apaserv în imobil, decât când au venit şi reprezentanţii proprietarului, societatea Locativa. Deşi au susţinut că nu au furat apă, când au dat drumul la robinete cei de la operatorul de apă au constatat că imobilul respectiv avea apă.
"Am descoperit, în urma unei sesizări, un branşament ilegal. Aici s-a făcut sistarea serviciului de furnizare a apei şi acum doi ani şi între timp s-au branşat fraudulos la sistemul de apă şi canalizare. Specialiştii vor calcula, există o măsură de calcul la pauşal, la număr de persoane, şi se stabileşte o cantitate de apă neplătită. Vom sesiza conducerea societăţii şi probabil se va ajunge şi la o plângere penală pentru furt. Săpăm până găsim toate conductele", a declarat Liviu Rădăşanu, şeful corpului de control din cadrul Nova Apaserv.
Potrivit acestuia, în cursul acestui an au fost descoperite în municipiul Botoşani circa 40 de branşamente ilegale, atât la persoane fizice, cât şi la agenţi economici, în special la spălătorii.
În unele cazuri, s-a făcut plângere şi la Poliţie.
.jpg)