Furaje aprinse de un fumător neglijent!

Furaje aprinse de un fumător neglijent!
Un localnic din Vlăsineşti a rămas fără o anexă şi o parte din hrana pentru animale în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de un fumător neglijent. S-a întâmplat joi, în jurul prânzului.

Proprietarul a încercat să stingă singur incendiul, însă eforturile s-au dovedit a fi zadarnice. Văzându-şi ameninţată întreaga agoniseală de flăcări, acesta a solicitat sprijinul pompierilor. În ajutor i-au sărit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vlăsineşti.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele şi o anexă gospodărească, existând pericolul ca incendiul să se propage şi la clădirile din vecinătate.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit opt pompieri militari şi trei voluntari, mai bine de o oră. Au ars cca. şapte tone de furaje şi o anexă. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 20.000 lei.

Pompierii au fost solicitați să stingă un incendiu și în comuna Vorniceni.

Un băieţel de 9 ani din localitatea Dealu Crucii, a incendiat din joacă depozitul de furaje din gospodăria părinţilor. Incendiul a fost observat şi anunţat în jurul orei 16.30.

Spre locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu o autospecială cu apă şi spumă. Acestuia i s-au alăturat şi cinci cetăţeni. Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 15.000. Au ars cca. trei tone de furaje, pagube estimate la 500 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
401

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
423

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...