Funeriu: Voi fi foarte ferm impotriva celor care vor sa boicoteze Bacalaureatul

Funeriu: Voi fi foarte ferm impotriva celor care vor sa boicoteze Bacalaureatul
"Va rog eu frumos, sa trecem si peste asta cu bine", i-a indemnat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pe inspectorii scolari judeteni, intr-o videoconferinta organizata sambata cu scopul de a transmite ultimele mesaje inainte de prima proba a Bacalaureatului.

 "Sa puneti afise in scoli ca Bacalaureatul se va desfasura normal", i-a sfatuit Funeriu pe inspectorii judeteni, atragand atentia sa se verifice si "functionarea transferelor de fisiere".

Vineri dupa amiaza, Funeriu anunta ca peste 90% dintre dascali vor participa la Bac, in pofida grevei anuntate.

"Marea majoritatea a judetelor sunt cu participare de 100%, fiind probleme in zece judete. Cifrele difera in functie de judet, in Dolj si Satu Mare sunt probleme la 50% din centre, iar la Arad sau Sibiu 2 - 3% dintre profesorii implicati la bacaluareat vor fi in greva. Daca joi seara participarea cadrelor didactice era de 77%, acum este de peste 90%", a declarat vineri ministrul Educatiei.

Ministrul a mai atras atentia, in videoconferinta de sambata dimineata, asupra incercarilor de frauda si mita la Bac.

"Atentie maxima la doua elemente la proba scrisa: nu se accepta sub nicio forma, si voi aplica legea in integralitate, niciun fel de contributie financiara a elevilor si a parintilor. Tot ceea ce tine de o posibila fraudare a examenelor, o supraveghere mai neatenta si lucruri de acest gen, voi merge foarte mult in tara, ca si ieri, in aceasta perioada", a spus Funeriu.

In plus, dascalii trebuie sa aiba grija la "incheierea situatiei scolare a elevilor olimpici- din informatiile pe care le avem, lucururile sunt in ordine, insa sa avem in vedere incheierea loc, pentru ca dau Bacalaureatul mai devreme".

In plus, "dupa trecerea acestei probe, va rog sa monitorizam situatia incheierii situatiei scolare a tuturor elevilor"

 

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
1

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
23

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
234

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...