Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar

Funeriu: Controlul absenţelor, mult mai riguros în noul an şcolar
Controlul absenţelor elevilor, dar şi ale cadrelor didactice va fi mult mai riguros în anul şcolar 2011 - 2012, în scopul reducerii absenteismului şi abandonului şcolar, fenomene care trebuie privite global, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

În opinia lui Funeriu, schimbarea esenţială în anul şcolar 2011 - 2012 este una de atitudine generală.

"Tot efortul în anul şcolar viitor se va centra pe elev. Nu vor fi schimbări periferice şi de substanţă. Concret: ştim că avem o problemă cu lectura şi înţelegerea unui text, pentru că asta ne spun testele internaţionale, am introdus o oră de lectură. Vrem să reducem absenteismul şcolar şi abandonul şcolar. Introducem proceduri mai riguroase în ceea ce priveşte controlul absenţelor. Atenţie, atât al elevilor, cât şi al cadrelor didactice", a spus ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că gândirea privind modul în care va fi redus abandonul şcolar şi absenteismul va fi una globală, iar acţiunea va avea loc la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

"MECTS dă liniile generale, dar MECTS nu face licitaţiile pentru cardurile elevilor. Regula va fi reducerea absenteismului şcolar şi controlul riguros al absenţelor. Mijloacele prin care se realizează acest lucru vor fi la îndemâna şcolilor. Cred că un primar care investeşte în şcoală va lupta şi pentru creşterea rezultatelor la bacalaureat şi pentru reducerea absenteismului. Primarul nu se ocupă numai de văruit pereţii, ci se implică în procesul educaţional", a adăugat ministrul.

Elevii au adunat în primul semestru al anului şcolar 2010-2011 peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani de absenţe, majoritatea la liceeni, situaţie care se reflectă şi în rezultatele slabe de la bacalaureat, astfel că din toamnă va fi introdusă o nouă formă de control a absenţelor, a declarat, în 26 iulie, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din MECTS, Oana Badea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
204

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
197

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
287

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...