Functionarii publici fac greva generala, politistii vor sa inchida sectiile!

Functionarii publici fac greva generala, politistii vor sa inchida sectiile!
Liderii sindicali acuza ca proiectul de buget stabilit luni seara este neclar, incomplet si inechitabil si cer ca acesta sa nu fie trimis imediat in Parlament, ci sa mai fie amanat.

Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) afiliat la Cartel Alfa si-a stabilit deja un calendar de proteste. Pe 16 februarie, va organiza un miting in fata Guvernului, pe 20 februarie, greva de avertisment, iar pe 27 februarie, greva generala. Principala revendicare: veniturile functionarilor publici sa ramana intacte.

Aici vorbim si de sporuri, si de stimulente. Ne vom bate pentru ele. Stimulentele, de pilda, nici macar nu afecteaza bugetul de stat, fiindca sunt incasate din amenzi, dupa controalele financiare. Ne vom gasi in situatia ca inspectorii vor merge in control si vor fi reticenti in a mai aplica sanctiuni. Plus ca, prin retragerea sporurilor si stimulentelor, foarte multi dintre functionari nu-si vor mai putea plati ratele, a declarat Sebastian Oprescu, liderul SNFP.

Potrivit lui Sebastian Oprescu, prin taierea sporurilor, multi functionari vor ramane cu lefuri de mizerie, chiar si de 450 de lei.

S-au mediatizat foarte mult salariile mari ale unor functionari si s-a uitat de marea masa a amaratilor cu lefuri mici, a mai spus el.

Daca orele suplimentare vor fi compensate doar in zile libere, este posibil ca unele sectii de Politie sa se inchida, pentru anumite perioade de timp, se plang membrii Sindicatului National al Politistilor afiliat tot la Cartel Alfa.

Intr-un comunicat de presa, politistii explica: Fiecare politist face cel putin 30 de ore suplimentare pe luna, din cauza deficitului de personal (peste 6.000 de functii vacante). Astfel, se va ajunge la situatia in care, pentru 8, 16 sau 24 de ore, anumite structuri ale Politiei sa fie inchise, pentru a recupera orele suplimentare.

Sursa: Gandul

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
47

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...