Funcționarii din Primăria Botoșani au răbufnit: "Noi nu cerșim, dorim să ni se respecte drepturile". Arată cu degetul spre colegii de la Consiliul Județean-FOTO

Funcționarii din Primăria Botoșani au răbufnit: "Noi nu cerșim, dorim să ni se respecte drepturile". Arată cu degetul spre colegii de la Consiliul Județean-FOTO
Zeci de angajați din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani s-au adunat, marți dimineață, în fața instituției pentru a protesta față de nivelul scăzut de salarizare din administrația publică locală, dar și pentru că nu le sunt acordate și alte drepturi solicitate, cum ar fi norma de hrană și voucherele de vacanță.

Funcționari din aparatul de specialitate al primarului, dar și de la direcțiile și serviciile de specialitate din subordinea Primăriei nu vor desfășura marți deloc activitate. Sunt însă și angajați care nu sunt membri de sindicat și care nu participă la protest.

Potrivit lui Paul Vieru, liderul Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Locală Botoșani, a precizat că sunt în grevă aproximativ 150 de angajați ai Primăriei, din totalul de peste 200.

“Vrem în primul rând salariii decente, acesta este cel mai important lucru pentru că am colegi care au salarii de 1.200-1.100 lei brut , mai ales că acești colegi gestionează fonduri europene, bani publici, au o responsabilitate enormă", a spus Paul Vieru, liderul de sindicat din cadrul Primăriei.

Angajații din Primăria Botoșani se plâng că sunt discriminați în comparație cu cei din administrația publică centrală și spun că sunt la marginea sistemului ca nivel de salarizare.  

“Este lume care percepe protestul nostru ca fiind o cerșetorie. Noi nu cerșim ci am dori să ni se respecte drepturile. Ne simțim discriminați, în comparație cu cei din administrația centrală care au salariile mai mari și la care s-au mărit cu 70%. Ne considerăm la margine, raportat la calitatea muncii și cu ceea ce se face în administrația publică și considerăm că cererile sunt îndreptățite. Am un salariu net de 1.600 de lei după 32 de ani de muncă, dar importante sunt atribuțiile pe care le are fiecare din colegi și responsabilitatea mare pe care o purtăm în fața cetățenilor", a declarat un angajat din cadrul Direcției de Dezvoltare Locală.

Funcționarii din Primăria Botoșani sunt nemulțumiți că salariații de la Consiliul Județean nu sunt solidari cu ei.

“Nemulțumirea mea este că colegii noștri de la Consiliul Județean nu sunt alături de noi. Nu mi se pare normal ca într-o situație în care suntem toți să nu vină și colegii noștri alături. Pentru mine este un mare semn de întrebare. Ei sunt cu o grilă mai înainte ca noi. Totuși sunt bucuros și mulțumit că ne-am unit toți colegii din Primărie, sunt oameni care au rate pentru case, pierd o zi de salarizare, dar sunt mulțumit că la nivel național a început totuși să se facă ceva pentru funcționarii publici. După 28 de ani de muncă am un salariu de 1.040 de lei", a spus Cătălin Roșcăneanu, responsabil cu salubrizarea pe municipiul Botoșani.

Primarul Cătălin Flutur a ajuns și el la serviciu puțin după ora 08.00 și a fost întâmpinat de protestatari. Edilul le-a transmis că așteaptă câțiva reprezentanți pentru a-i transmite care sunt doleanțele salariaților. 

Dacă în urma protestului de marți funcționarii nu vor obține ceea ce solicită, aceștia amenință că începând cu 19 iulie vor intra în grevă pe termen nelimitat. 










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
49

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...