Functionarii care trebuie sa aduca bani europeni, salarizati in functie de performante!

Functionarii care trebuie sa aduca bani europeni, salarizati in functie de performante!
Vicepremierul Dan Nica a declarat astazi, la finalul sedintei coalitiei, ca s-a decis ca functionarii care lucreaza in programe de atragere a fondurilor UE sa fie remunerati individual,in functie de performante,el aratand ca cele 20.000 de persoane angajate pentru acest lucru au avut performante slabe.

"Tot personalul administratiei romanesti care este implicat direct in acest proces de atragere a fondurilor europene va fi salarizat in conformitate cu performantele individuale. Cei aproape 20.000 de oameni care lucreaza in acest domeniu au avut grad de absorbtie zero euro in 2007, zero euro in 2008 si au primit bine mersi si salarii si sporul de 70%. Incepand cu bugetul din 2009 vrem sa stabilim foarte clar ca cei care isi fac treaba si banii ajung la beneficiar, fie ca este taran, fie ca este firma care depune proiect, isi va primi si salariul si sporul", a declarat Nica.

Banii europeni sunt o sursa "formidabila" de finantare a economiei, iar Romania va primi in 2009 de la Uniunea Europeana fonduri nerambursabile de 5,9 miliarde euro, pe care va trebui sa-i foloseasca pentru proiecte fezabile si credibile, a declarat, pe 16 ianuarie, presedintele Traian Basescu.

"Pentru anul acesta vom avea la dispozitie 5,9 miliarde de euro. Inlesnirile sunt foarte importante si guvernul le va analiza. Banii nerambursabili sunt sursa reala de miscare a Romaniei in aceasta perioada de criza", a mai spus Basescu.

Presedintele a mentionat ca, in 2007 si 2008, Uniunea Europeana a virat in conturile de trezorerie ale Ministerului Finantelor avansuri de 1,85 miliarde euro din fonduri structurale, evidentiind ca din acesti bani "au fost cheltuite doar 200 milioane euro, preponderent fiind studii si cheltuieli pe proiecte inca nesemnificative, desi au trecut doi ani de la intrarea in UE".

Basescu s-a aratat nemultumit ca, din avansurile alocate Romaniei, circa 85% din fonduri nu au fost cheltuite.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
57

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
145

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1474

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....