Funcţionari publici din Botoşani anchetaţi pentru fapte de corupţie

13 persoane cu funcţii de conducere din Botoşani au ajuns să fie anchetate pentru fapte de corupţie.

Potrivit unei situaţii prezentată de cms. şef. Viorel Şerbănoiu, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, în cadrul unei întâlniri a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, în primele şase luni ale acestui au s-au înregistrat şase cazuri de luare de mită, două de dare de mită şi trei cazuri de trafic de influenţă, cei vizaţi de anchetă fiind funcţionari publici.

Au fost deferite unităţilor de parchet 18 persoane, din care 16 au fost deferite de DNA. Contravaloarea sumelor şi a bunurilor materiale care fac obiectul actelor de corupţie este de 109.000 lei.

De asemenea, în primul semestru din 2015 au fost înregistrate şapte dosare penale, din care patru au fost sesizate prin plângere/denunţ, iar trei sesizate din oficiu.

În total, au fost înainte unităţilor de parchet cu propunere de declinare a competenţei 14 dosare penale ce au ca obiect 68 de fapte penale, în fapte de corupţie fiind implicate şi 13 persoane cu funcţii de conducere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Alături de domnul Dănăilă, deja simt că suntem mai aproape de obiectivul nostru!”

astăzi, 17:15

„Pentru că m-a inspirat mult de-a lungul timpului, i-am propus să se alăture echipei mele, în calitate de consilier onorific, și să contribuie, cu la fel de multă dedicare ca și p&a...

Un tren din Suceava a plecat singur din gară, după ce personalul CFR a uitat să tragă frâna de mână!

astăzi, 15:47

Incident feroviar bizar în Gara Burdujeni din municipiul Suceava. Luni, la primele ore ale zilei, vagoanele unui tren au început să se deplaseze prin stație, asta deși niciunul dintre a...

93 de ani de la moartea botoșăneanului care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

astăzi, 15:00

A construit șosele transcarpatice, realizate după Marea Unire cu Transilvania. A construit 650 km de căi ferate după idei proprii. A realizat o stație de captare a apei subterane unică în ...