Functionari din cadrul Primariei Darabani si edilul sef al urbei, audiati la Serviciul de Investigare a Fraudelor

Functionari din cadrul Primariei Darabani si edilul sef al urbei, audiati la Serviciul de Investigare a Fraudelor

   Darabaneni.ro

"Se strânge laţul", vorba regretatului Traian Tomescu, şi la Primăria Darabani. În prima zi a săptămânii au fost audiaţi la Serviciul de Investigare a Fraudelor, primarul oraşului Corneliu Aroşoaie împreună cu contabila Rodica Ilaş, iar în ziua următoare a urmat Andrei Budianu, şeful Biroului achiziţii publice şi implementare proiecte-programe din cadrul Primăriei Darabani.

Poliţiştii vorbesc de un prejudiciu de 9 miliarde de lei vechi la bugetul statului.

Ancheta a fost declanşată ca urmare a raportului întocmit de Curtea de Conturi după controlul efectuat anul trecut la Primăria Darabani.

Speţa principală este iluminatul arhitectural din Darabani în cazul căruia administraţia publică locală a fost obligată prin hotărâre judecătorească să plătească un "sac de bani" firmei controlate de consilierul local botoşănean Gheorghe Iavorenciuc.

Chiar dacă primii funcţionari publici au fost citaţi în calitate de martori, se pare că va urma un "pelerinaj" al dărăbănenilor, şi nu numai, pentru a da explicaţii oamenilor legii, fapt confirmat şi de edilul şef al urbei. "Am fost, am dat declaraţii, eu şi cu şefa contabilă am fost în calitate de martori. De aici încolo vor fi şi alte chemări. Probabil că vor fi chemaţi şi cei din fosta conducere şi vor da şi d-lor cu subsemnatul şi vor da şi explicaţiile de rigoare", a spus Aroşoaie, care a mai precizat că audierea sa nu a durat mai mult de jumătate de oră.

Citeste material complet pe Darabaneni.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
34

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
146

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
20

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...