Frustrările bugetarilor din Botoşani: "Sunt angajaţi cu aceleaşi funcţii dar cu diferenţe salariale de 300-400 lei"

Frustrările bugetarilor din Botoşani: "Sunt angajaţi cu aceleaşi funcţii dar cu diferenţe salariale de 300-400 lei"
Nemulţumirile bugetarilor din Botoşani în ceea ce priveşte actuala salarizare a fost pusă pe tapet în cadrul Comisiei de Dialog Social de către Daniel Bulboacă, preşedintele Cartel Alfa, Filiala Botoşani.

Bulboacă a apreciat că la ora actuală există o mare inechitate în sectorul bugetar, în condiţiile în care sunt functionari care pentru aceeaşi funcţie şi aceleaşi atribuţii au lefuri diferite.

“Există foarte multe inechităţi salariale care generează frustrări şi pe bună dreptate oamenii sunt revoltaţi. Aceste inechităţi ar putea fi eliminate foarte uşor, prin aplicarea prevederilor Legii 71/2015 la întreg sectorul bugetar. Aceste prevederi au rezolvat problema unui grup mic de oameni, dar în aceeaşi cameră de gardă la spitale, sau în birouri la instituţii, sunt salariaţi cu aceleaşi funcţii, cu aceleaşi atribuţii, dar cu diferenţe salariale suficient de mari, undeva la 300-400 de lei", a spus Daniel Bulboacă.

Acesta a mai vorbit şi despre necesitatea elaborării unui regulament de sporuri în domeniul sanitar şi de asistenţă socială, dar şi a plăţii orelor suplimentare în cazul cadrelor medicale.

“Sunt foarte multe cazurile în care o parte dintre colegi au câştigat drepturi în instanţă, ceilalţi nu. Lucrează în aceleaşi condiţii de risc dar au salarizare diferită. De asemenea, solicităm plata orelor suplimentare care momentan sunt recompensate doar cu timp liber. Din cauza deficitului de personal aceste libere nu pot fi acordate. Sunt situaţii în care s-au acumulat în jur de 30-50 de zile pe care nu reuşesc să le recupereze. Solicităm modificarea ordinului care reglementează timpul de lucru al medicilor. Medicii, deşi lucrează pe timpul nopţii, munca lor nu este considerată de noapte, nu beneficiază de sporurile specifice locului de muncă. Nu sunt acoperiţi nici măcar de asigurarea de malpraxis în afara orelor de lucru. Medicii chirurgi intră în operaţie şi nu ştiu cât durează, pot rămâne peste program şi mai multe ore", a mai precizat Daniel Bulboacă, liderul Cartel Alfa, Filiala Botoşani.

Echivalarea studiilor asistenţilor medicali care au absolvit cursuri postliceale este o altă revendicare a sindicaliştilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
50

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
477

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1258

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...