Fructe si pentru clasa pregatitoare. Legea a fost promulgată

Fructe si pentru clasa pregatitoare. Legea a fost promulgată
Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, legea privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administatiei Prezidentiale, Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 49/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli.

Camera Deputatilor a aprobat acest act normativ pe 14 mai, extinzand programul si la nivelul clasei pregatitoare. Anterior, proiectul fusese adoptat de Senat pe 30 octombrie 2012, arata Agerpres.

Proiectul fusese adoptat de Camera pe 5 octombrie 2010, cu 163 de voturi "pentru", cinci abtineri si un vot "impotriva".

Guvernul a transmis ca modificarile stimuleaza competitivitatea producatorilor de mere din Romania si aduc sanatate copiilor.

"Incepand cu anul scolar 2012 - 2013, fructele proaspete distribuite elevilor, perioada si frecventa distributiei, limita valorii zilnice/elev, precum si fondurile necesare pentru distributia de fructe se stabilesc si se actualizeaza anual prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si tarifelor. Limita valorica cuprinde pretul integral de achizitie a fructelor proaspete, inclusiv taxa pe valoare adaugata, cheltuielile de transport si depozitare a acestora, dupa caz", se precizeaza in respectiva ordonanta de urgenta.

Sursa: Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
40

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...