Fructe retrase din comerț de ANSVSA

Fructe retrase din comerț de ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras din mai multe supermarket-uri din țară, inclusiv din Botoșani, fructe contaminate cu pesticide, se arată într-o comunicare publicată pe site-ul instituției.

Este vorba despre grapefruit-ul roșu, de origine Turcia, care a fost retras din magazinele Carrefour din țară, dar și din Botoșani, și de pomelo, de origine China, retras din magazinul Penny.

„Vă informăm că, urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide, a fost inițiată retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor grapefruit roșu și pomelo. Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul retras, comercializate în perioada 12 februarie – 16 martie, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă la magazinele Carrefour sau Penny de unde le-au achiziționat, urmând să le fie destituită contravaloarea în baza bonului fiscal”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul ANSVSA.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
887

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
409

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
912

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...