Fraudă la o firmă de închirieri auto din Austria, deconspirată de polițiștii de frontieră din Botoșani

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Nissan, care figura în bazele de date ca fiind furat din Austria.

S-a întâmplat pe 1 septembrie, în jurul orei 15:50. Atunci, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățeni română și Republica Moldova, în vârstă de 59 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca Nissan, fabricat în 2018 și înmatriculat în Germania.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Austria, la sfârșitul anului 2022. 

În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că modul de operare folosit a fost fraudă la o firmă de închirieri auto din Austria, autoturismul în cauză fiind transportat, înmatriculat în Germania și, ulterior, raportat furat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 75.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, a declarat comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O artistă din Botoșani câștigă „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în Italia! (Foto)

astăzi, 09:54

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu Premiul „Palma d’Oro” pentru...

Botoșani: Codul Galben de ploi, prelungit de meteorologi până marți dimineață!

astăzi, 09:36

Atenționarea este valabilă din această dimineață, de la ora 10:00, până mâine dimineață, la aceeași oră. Aceasta se va manifesta prin ploi însemnate cantitativ și inten...

Haos după Dinamo – Botoșani. Florescu, aproape de a fi lovit cu o sticlă în cap!

astăzi, 08:40

Toți jucătorii lui Dinamo s-au năpustit asupra „centralului” Sorin Vădana, iar cel mai vocal a fost Gnahore. Dinamoviștii au cerut două penalty-uri în prelungiri, la un contact...