Fratele Patriarhului: "La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele"

Fratele Patriarhului: "La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele"

 Gheorghe Ciobotea ?i Daniel Ciobotea, Patriarhul BOR  Adevarul

Gheorghe Ciobotea, fratele Preafericitului Daniel, s-a supărat pentru că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române l-ar fi lăsat în stradă. Patriarhul Daniel a venit la Lugoj cu limuzina pentru a sărbători 40 de ani de la terminarea liceului. La câţiva kilometri distanţă, fratele său îşi deplângea sărăcia.

"La moartea părinţilor noştri, Patriarhul a falsificat actele şi a donat pământul şi casa mea Bisericii Ortodoxe. Eu, nevasta mea şi copilaşii mei am fost aruncaţi în stradă", susţine Gheorghe Ciobotea, care îşi câştigă existenţa din oierit. Chiar dacă a fost aproape de satul natal, Patriarhul nu şi-a vizitat fratele. În schimb, a socializat cu foştii colegi de liceu, a luat masa în oraş alături de aceştia, după care s-a întors cu avionul la Bucureşti.

Preafericitul trebuia să facă şi o oprire la mormântul părinţilor, dar a petrecut prea mult timp la restaurant. Supărarea fratelui e cu atât mai mare cu cât Preafericitul nu şi-a văzut niciodată nepoţii. "Daniel nu mai este fratele meu. Eram în stare să ucid pentru el, dar acum să nu îl mai văd în faţa ochilor. L-am rugat să îşi salveze nepoţii de la oierit şi să îi angajeze în construcţii la mănăstirea de la noi din sat. Nu a vrut. Vă întreb dacă aşa se comportă un frate", adaugă Gheorghe Ciobotea.

Costel Stoica: "Ştiu că totul a fost legal"

Părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a fost reţinut în declaraţii: "Ştiu problema asta, cu casa. Dar mai ştiu că totul a fost perfect legal. Gheor­ghe Ciobotea nu este o persoană cu care se poate dialoga. Autorităţile din Dobreşti sunt de partea Patriarhului".

Cetăţenie de onoare încoronată cu o coajă de pâine

În Iulie 2008, Preafericitul Daniel a trecut printr-un moment penibil în momentul în care se afla într-o vizită oficială la Timişoara, unde trebuia să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Primarul Gheorghe Ciuhandu urma să îi ofere distincţia într-o ceremonie publică, dar chiar înainte de discursul de mulţumire a Patriarhului, o jurnalistă timişoreană a luat cuvântul. Femeia i-a oferit capului bisericii o pungă cu două felii de pâine uscată şi un leu. "Pentru conducătorul Bisericii Ortodoxe nu contează că oamenii mor de foame! I-am adus o bucată de pâine şi 10.000 de lei vechi. L-am întrebat pe Patriarh dacă pentru Biserica Ortodoxă Romană contează că oamenii mor de foame. Mi-a zis că nu", a ţinut să spună jurnalista în faţa publicului.

(Articol complet pe adevarul.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
19

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
42

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
96

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...