Fratele Alexandrei: ”Preferam să mâncăm pâine cu sare în fiecare zi şi să fi trăit ea. Banii nu o mai aduc înapoi”

Familia Alexandrei, gravida din Botoșani care a murit în spital după ce personalul medical a ignorat-o timp de șapte ore, cere despăgubiri de peste 7 milioane de euro.

Fratele Alexandrei: ”Preferam să mâncăm pâine cu sare în fiecare zi şi să fi trăit ea. Banii nu o mai aduc înapoi”

   Foto: captură observator.ro

Avocații vor ca fiecare membru al familiei să aibă compensaţii materiale. Cele mai mari sume sunt pentru copiii Alexandrei, câte 1 milion de euro pentru fiecare. În cazul unei sentințe definitive, banii vor fi plătiți din polițele de asigurare ale medicilor responsabili de decesul tinerei și din cei ai Spitalului Județean Botoșani.

Membrii familiei Alexandrei sunt încă măcinaţi de durere şi spun că banii nu o vor putea aduce înapoi pe tânără, dar îi vor ajuta la creşterea celor trei copii care au rămas fără bani.

”Preferam să mâncăm pâine cu sare în fiecare zi şi să fi trăit ea. Banii nu o mai aduc înapoi. Singurul lucru care pot să facă banii este să sprijine copii, să îi ajutăm pe aştia mici”, a spus fratele Alexandrei.

”Poate să fie orice sumă, vă daţi seama. Viaţa unui om nu poate fi cuantificată într-o sumă de bani”, a adăugat și fratele tinerei.

Alexandra Ivanov, o tânără de 26 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital pe 17 august, în jurul orei 23,30, după ce a acuzat dureri şi hemoragie. După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. A doua zi dimineaţă, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă, potrivit observatornews.ro.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani. Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu "sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de "sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară".

Inspectorii sanitari au stabilit că, "de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

Monday, 30 September 2024

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...