Francezii ne-au acuzat, dar ei sunt de vină. Rezultatul anchetei în scandalul cărnii de cal

Francezii ne-au acuzat, dar ei sunt de vină. Rezultatul anchetei în scandalul cărnii de cal
Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, relatează AFP, potrivit Mediafax.
 
Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a declarat că nu a existat "nici un motiv să ne îndoim" că furnizorul român de carne a fost "de bună-credinţă".
 
Conform unor surse citate de ziarul francez Le Parisien, compania Spanghero ar fi cumpărat 42 de tone de carne de cal, la începutul lunii ianuarie, de la o firmă cipriotă.

Pe de altă parte, pe 9 februarie, oficialii firmei Spanghero au declarat că au cumpărat carne de vită din Europa şi că ei doar au revândut-o. Totodată, cei de la Spanghero au ameninţat că îl vor da în judecată pe furnizorul român.
 
Ministrul francez al Agriculturii: Guvernul ia în calcul retragerea licenţei firmei Spanghero

 
Inspectori sanitar-veterinari vor efectua percheziţii în depozitele companiei, iar autorizaţia de funcţionare ar putea fi retrasă definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.
 
"Spanghero este vinovată de înşelătorie economică şi va exista o acţiune în justiţie", a confirmat Benoît Hamon, ministrul pentru Protecţia consumatorului.
 
La rândul său, ministrul francez al Agriculturii, Stéphane Le Foll, a declarat că guvernul ia în calcul retragerea licenţei de operare a firmei Spanghero, notează Reuters.

 "Compania ştia că revindea carne de cal etichetată drept vită", a spus Hamon.
 
Ministrul a subliniat că firma Comigel, care a produs lasagna cu carne de cal, a fost indusă în eroare. "Comigel ştia că era carne de vită", a spus el.
 
"Însă şi această companie franceză a dat dovadă de neglijenţă pentru că a omis efectuarea de verificări la uzina sa din Luxemburg.  În primul rând, eticheta nu era conformă cu legislaţia franceză. În al doilea rând, la decongelare, ar fi trebuit să îşi dea seama că nu era aceeaşi culoare ca cea a vitei", a explicat ministrul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
72

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
34

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
64

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...