FOTOGRAFIA ZILEI: "Discomfortul" lingvistic al Primariei Botosani!

FOTOGRAFIA ZILEI: "Discomfortul" lingvistic al Primariei Botosani!
Nu mai spunem nimic astazi despre minunea trotuarelor botosanene, pe care apucam sa calcam trei zile, pentru ca in a patra le gasim desfundate din motive de... lucrari pe bani europeni. Ce nu intelegem este de ce, in fuga dupa banii europeni, ne batem joc de leutii romanesti, dar asta, din nou, e cu totul alta poveste!

La Spitalul Mavromati, "par example", au inceput lucrarile de modernizare, drept pentru care trotuarul abia pavat in modele atragatoare a fost aruncat cat colo. Si pentru ca botosanenii sa nu se supere, au aparut - ca in orice popor civilizat - si scuzele de rigoare!

Si daca anuntul postat chiar in zona lucrarilor pare sa fie corect scris, iata ce apare pe o hartie agatata pe copacii din zona, de pe care, insa, nu lipseste stema Primariei Botosani: "Stimati cetateni, ne cerem scuze pentru DISCOMFORTUL creat...".



Daca tinem cont de faptul ca in dictionarele romanesti cuvantul apare sub forma DISCONFORT si inseamna "lipsa de confort, neplacere", am dori sa adaugam si noi faptul ca o asemenea greseala pe un act al Primariei Botosani ne creeaza si noua oarece neplaceri si chiar un DISCONFORT total! 

Deocamdata, insa, nu avem decat sa tinem cont de un alt anunt, postat pe alt copac din zona: "Va rugam sa folositi trotuarul celalalt"!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
102

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
62

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
67

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...