(FOTO) ÎPS Teofan a vizitat șantierul de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani. Când vor fi finalizate lucrările de reabilitare

(FOTO) ÎPS Teofan a vizitat șantierul de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani. Când vor fi finalizate lucrările de reabilitare

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a fost prezent, vineri, pe șantierul  de la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani.

Alături de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și Doina Federovici, președintele CJ, Mitropolitul Teofan a inspectat stadiul în care se află lucrările de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, stadiul atins în prezent fiind de peste 65% din totalul celor programate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

În urmă cu un an, mai exact pe data de 10 august 2020, lăcașul de cult intra într-un proces de reabilitare și dezvoltare turistică, lucrările începute urmând să fie finalizeze în maximum 24 de luni.

Constructorul a dat însă asigurări că finalizarea întregului obiectiv se va realiza înainte de termen, cel mai probabil în luna decembrie a acestui an.

„Lucrările sunt în grafic, așa cum a promis constructorul. Mai mult, au solicitat sume acoperitoare pentru devansarea lucrărilor, pentru finalizarea întregului obiectiv înainte de termen.

Deși lucrarea de reabilitare  trebuia să fie gata anul viitor în luna august, avem promisiunea că se poate finaliza anul acesta, în luna decembrie. Ca să susținem acest efort, am făcut demersuri care țin de administrație. Ultimul a fost o rectificare bugetară prin care asigurăm  o sumă de 1 milion de lei, partea noastră de cofinanțare.”, a declarat primarul Cosmin Andrei.
















 

 

 

Spune-ne opinia ta