Fostul şef al judeţului rămâne după gratii!
NEWS ALERT

Fostul şef al judeţului rămâne după gratii!
Nu a reuşit să-i convingă pe magistraţi, astfel că îşi va petrece după gratii întreaga perioadă a arestului preventiv.
Florin Ţurcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a contestat săptămâna trecută decizia Tribunalului Suceava de a fi plasat în arest preventiv, aşa cum solicitaseră procurorii DNA- Serviciul Teritorial Suceava.


Deși luni a recunoscut în fața judecătorilor Curții de Apel Suceava faptele de care este acuzat, și a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu, instanța a decis ca Țurcanu să rămână în arest preventiv. 

Şi asta pentru opt acte de trafic de influenţă, în urma cărora s-a ales cu o casă în cartierul Lebăda, construită, e drept, pe numele socrului său. Constructor a fost Marcel Bîrsan, om de afaceri din Roma, unul dintre preferaţii regimului Ţurcanu la conducerea Consiliului Judeţean şi a organizaţiei judeţene a PNL. De altfel, procurorii DNA au dispus și punerea în mișcare a acțiunii penale față de afacerist, pentru cumpărare de influență, dar acesta a scăpat de arest întrucât a acceptat să colaboreze cu anchetatorii.

Între timp, însă, soarta lui Ţurcanu a devenit mai grea, pentru că procurorii au extins cercetările şi pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, constând în aceea că, în perioada 2013-2014 a ascuns și a disimulat adevărata natură a provenienţei, a dispoziţiei sau a proprietăţii asupra imobilului din strada Aleea Pajiștei, nr. 13, mun. Botoșani, imobil care a fost construit și finanțat gratuit cu suma de 272.906,16 lei de către SC Cornells Floor SRL și Bîrsan Vasile Marcel cunoscând că bunurile provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

Mai mult, alături de Ţurcanu este acum cercetat şi socrul acestuia, Aristomel Anuşca, tatăl parlamentarului Roxana Anuşca- Ţurcanu, pentru complicitate la spălare de bani şi complicitate la trafic de influenţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție foto-documentară deschisă la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani (Foto)

astăzi, 12:59
18

Acorduri de pian și vioară au animat sala de festivități a Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, în cadrul unui eveniment care a marcat 69 de ani de la trecerea &ic...

Biserica și școala, o șansă de dăinuire a satului românesc (Foto)

astăzi, 12:01
66

Privind astăzi satul românesc, descoperim un univers de tradiții și obiceiuri, ce respiră din ce în ce mai greu sub asaltul societății de consum, care contaminează fiecare fibră a ...

PSD Botoșani despre candidații cu afișaj ilegal: „E rușinos să le zâmbești alegătorilor de pe marile panouri ilegale”

astăzi, 11:42
75

PSD Botoșani are încredere că toate autoritățile competente în organizarea alegerilor vor lua toate măsurile necesare împotriva candidaților și formațiunilor politice care &i...