Fostul ministru Victor Babiuc iese din inchisoare - n-a executat nici jumatate din pedeapsa

Fostul ministru Victor Babiuc va fi eliberat conditionat, potrivit unei decizii a Tribunalului Dambovita, care a respins recursul procurorilor DNA.

Victor Babiuc executa o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare dupa ce fusese condamnat in dosarul schimburilor de terenuri apartinand MApN, fiind acuzat ca a semnat actele privind schimbul, prejudiciind in acest fel statul roman. Acesta executase jumatate din pedeapsa, fiind intemnitat in mai 2013.

Cererea lui Babiuc a fost formulata in conditiile in care el are 75 de ani, iar Codul Penal prevede ca barbatii condamnati in varsta de cel putin 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani.

Babiuc a fost intemnitat in 21 mai, el fiind incarcerat mai intai la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava si, ulterior, la Penitenciarul Gaesti.

Pentru fapte comise in acelasi dosar este inchis in acest moment si omul de afaceri si finantator al clubului Steaua, Gigi Becali, dar si fostul sef al Statului Major General, generalul Dumitru Cioflina.

La Jilava, cei trei au imparti o vreme aceeasi celula.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...