Fostul ministru de Interne, retinut de DNA

Fostul ministru de Interne din Guvernul Ungureanu, Gabriel Berca, a fost retinut joi de catre procurorii anticoruptie. Ordonanta de retinere este valabila 24 de ore, potrivit unui comunicat DNA, cel mai probabil urmand ca procurorii sa ceara in fata judecatorilor arestul preventiv in cazul fostului ministru.

Berca este acuzat de trafic de influenta. Faptele de care e acuzat Berca ar fi fost savarsite cand acesta era parlamentar, in perioada 2010-2012, potrivit Digi 24, care citeaza surse judiciare de la DNA Bacau.

Anterior, joi, fostul senator a fost audiat la sediul DNA Bacau, intr-un dosar in care este cercetat si fostul deputat PDL Mihai Banu, care se afla in arest preventiv.

De asemenea, un comunicat DNA Bacau transmite ca Berca ar fi facut trafic de influenta pentru 180.000 de euro, pentru a interveni pe langa membri ai Guvernului Boc, astfel incat sa fie alocata o suma de bani primariei comunei bacauane Ardeoani, pentru achitarea unor lucrari de constructie executate de firma al carei patron a oferit cei 180.000 de euro.

Fostul ministru de Interne a facut parte din Guvernul Mihai Razvan Ungureanu, in perioada februarie-aprilie 2012, si ulterior a fost consilier prezidential al lui Traian Basescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De ce a fost înșelat soțul! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Vine mama soacra acasa si isi gaseste ginerele furios la culme, impachetandu-si bagajele. - Ce s-a intamplat? intreba ea. - Ce s-a intamplat?! rabufni ginerele. Iti spun eu ce s-a intamplat!…...

Calendar ortodox, 10 octombrie: Sf. Mc. Evlampie şi sora sa, Evlampia; Sf. Cuv. Vasian şi Teofil Mărturisitorul

astăzi, 07:00

Sfinţii Mucenici Evlampie şi sora sa, Evlampia, au trăit pe vremea lui Maximian (286-305), pe când în Nicomidia era dregător Maxim. Din cauza prigoanei, împreună cu mai mulţi c...

Ieșean prins într-o localitate din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Wednesday, 9 October 2024

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport. Conducătorul auto...