Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD de Botoșani, Marius Budăi: ”NU sunt în totalitate bani de pensii în buget”

Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD de Botoșani, Marius Budăi: ”NU sunt în totalitate bani de pensii în buget”

Fostul ministru al Muncii în Guvernul PSD, Marius Budăi, cel care prevestea că va vei o adevărată Apocalipsă după căderea Guvernului Dăncilă, a declarat, la Realitatea PLUS, că, în opinia sa, nu sunt destui bani de pensii în bugetul de stat.

”Nu sunt în totalitate bani de pensii în buget, dar nu asta e problema, că se pot face rectificări”, a spus fostul ministru al Muncii, la Realitatea PLUS.

Legat de mărirea pensiilor cu 40%, fostul ministru a spus că evitările de răspunsuri clare nu fac altceva decât să adâncească această nesiguranță a oamenilor. ”Ne dorim ca mărirea să se întâmple. În România, pensiile sunt mici. Eu cred cu tărie că nu trebuie să rămână nimeni la marginea societății”, a spus Marius Budăi.

Declarațiile fostului ministru al Muncii vin în contextul în care nu se știe clar dacă majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie a acestui an va fi eliminată, amânată sau păstrată de guvern în condițiile în Ludovic Orban este prim-ministru interimar.

"Este o lege în vigoare, este o lege promulgată de președintele Iohannis și o lege pe care vrem să o aplicăm", a declarat  Ludovic Orban înainte să fie demis, întrebat dacă noul Guvern va păstra majorarea de 40% a pensiilor prevăzută în legislație pentru luna septembrie 2020.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
10

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
61

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
123

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...