Fostul manager al Filarmonicii Botosani a facut praf banii institutiei!

Fostul manager al Filarmonicii Botosani a facut praf banii institutiei!
Auditul făcut la Filarmonică a scos la iveală "lucruri interesante", iar rezultatele controlului vor fi făcute publice în cel mai scurt timp, după cum susţine primarul Ovidiu Portariuc.

Una dintre concluziile raportului de audit este aceea că, în perioada în care la conducerea Filarmonicii Botoşani s-a aflat Mihai Sârbu, s-au cheltuit ineficient banii, iar chetuielile au fost foarte mari.
 
"Auditul de la Filarmonică a scos la suprafaţă foarte multe lucruri interesante. Cheltuieli exagerate, scăderea veniturilor proprii faţă de anii precedenţi, ineficientă cheltuirea fondurilor existente. Sunt multe lucruri pe care le anticipam într-un fel şi mă bucur că cei de la audit au reuşit să meargă foarte analitic şi atent pe toată documentaţia şi vom lua măsuri ca astfel de lucruri să nu se întâmple şi la alte instituţii subordonate. Vom extinde controlul şi pe alte zone să mergem la nivel de cheltuieli. Eu nu spun că nu sunt legale, ci spun că nu au fost oportune", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Potrivit acestuia, cei mai multi bani s-au cheltuit cu colaboratorii externi, dar şi cu procesele în care instituţia a fost dată în judecată de proprii angajaţi.

"Au fost chetuieli mari cu colaboratorii externi în dauna orchestrei, au fost scăzute salariile şi au fost aduşi colaboratori externi, iar cheltuielile cu aceştia s-au dus pe cazare şi transport. Raportul va merge la oficiul juridic şi vom vedea măsurile. Am discutat şi cu managerul interimar să fie foarte atent la modul cum gestionează această perioadă şi să nu se mai întâmple asemenea lucruri. Am înţeles că deja procedează la rezilierea contractelor de asistenţă juridică cu o anumită firmă de avocatură şi alte societăţi cu care s-au făcut contracte în cadrul Filarmonicii", a completat primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
162

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...