Fostul director al Locativa trebuie să restituie banii încasaţi ilegal

Fostul director al Locativa trebuie să restituie banii încasaţi ilegal
Fostul director al societăţii Locativa, Florinel Gornea, trebuie să restituie sumele pe care le-a încasat necuvenit în contul salariului, aceaste sume fiind imputate de inspectorii Curţii de Conturi în urmunui control pe car l-au făcut a ocietatea subordonată Consiliului Local.

Actualul director al Locativa, Cătălin Flutur, a precizat că aceste sume au început deja să fie recuperate, prin reţineri din salariu.

“Deja se recuperează respectivele sume. Noi trebuie să îndeplinim măsurile dispuse de Curtea de Conturi. Este o problemă din anul 2011. Noi am fost corecţi şi am fost singura societatea care am respectat legea şi am depus raportul Curţii de Conturi la Consiliul Local pentru informarea domnilor consilieri. Nu am mai văzut la celelalte societăţi să fie prezentat vreun raport. S-.au finalizat rapoartele de audit ale Curţii de Conturi la toate societăţile subordonate Consiliului Local şi aşteptăm să le vedem", a menţionat Cătălin Flutur.

Un control al Curţii de Conturi, efectuat la finalului anului trecut la societatea Locativa, a concluzionat faptul că în perioada ianuarie-decembrie 2011 salariul directorului general a fost plătit în afara legii.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, în perioada menţionată remuneraţia directorului general de la acea vreme, Florinel Gornea, a fost peste nivelul indemnizaţiei lunare acordată prin lege pentru funcţia de viceprimar, în sumă de 9.454 lei, contrar dispoziţiilor legale potrivit cărora remuneraţia nu poate depăşi nivelul indemnizaţiei lunare acordate prin lege pentru funcţia de viceprimar. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
253

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
108

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
118

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...