Fostii angajati ai Spitalului Darabani, sub amenintarea somajului!

Fostii angajati ai Spitalului Darabani, sub amenintarea somajului!
Disperare la Directia de Sanatate Publica Botosani, unde angajati ai Spitalului Darabani, unitate inchisa pe 1 aprilie, au venit cu negatii de la spitalele unde au fost repartizati.

Este vorba despre personalul auxiliar sanitar, ceva mai norocosi fiind medicii si asistentele, care si-au gasit locuri de munca.

"Am fost cu repartitia la Dorohoi si mi s-a spus ca nu au loc. De la DSP, cand am venit si am intrebat ce fac, mi-au zis ca daca nu sunt locuri ma duc in somaj. O sa iau copiii si o sa ii duc la Ministerul Sanatatii. Si-au batut joc de noi, suntem copii fara stapan. Sa vina ministrul Sanatatii sa vada in ce hal ne-a adus, la 70 de kilometri de Botosani nu au fost in stare sa tina 70 de paturi?", spune plangand Anisoara Danaila, care pana saptamana trecuta lucra ca infirmiera la Spitalul Darabani.

Mihai Pirvu, sef serviciu RUNOS din cadrul DSP Botosani, spune ca exista sanse ca acesti angajati sa fie preluati de caminul de batrani ce urmeaza a fi infiintat la Darabani, in spatiul in care a functionat spitalul.

"Au venit astazi de la Darabani, in special personalul auxiliar sanitar, infirmierele si ingrijitoarele de curatenie. Am luat legatura cu fosta conducere a Spitalului Darabani sa lamureasca Consiliul Local Darabani sa demareze procedura de transformare a fostului spital in camin de batrani, ca sa poata fi absorbit si acest personal. Acolo incap in jur de 35 de persoane", a declarat Mihai Pirvu.

Oficialul din cadrul DSP spune ca la Dorohoi, unde au fost repartizati initial fostii angajati ai Spitalului Darabani, teoretic nu poate fi preluat tot personalul ramas fara loc de munca. 

"Exista si o normare in sanatate, o femeie de serviciu trebuie sa lucreze pe 25 de metri patrati, o infirmiera la 22 de bolnavi pe tura, cati poti sa iei in plus? Asistentii au fost luati, doctorii au fost plasati toti, dar e problema cu personalul sanitar auxiliar. Cei care au primit negatie, potrivit ordinului Ministerului Sanatatii, se face redistribuirea la nivel judetean, apoi redistribuirea in judetele limitrofe si apoi cea nationala. Noi nu cred ca ajungem la redistribuire in judetele limtrofe si la cea nationala, datorita faptului ca la nivel national medicii si asistentii i-am redistribuit, iar personalul auxiliar care nu isi va gasi loc va merge probabil si in somaj", a completat Mihai Pirvu, sef serviciu RUNOS in cadrul DSP Botosani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
8

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
73

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
17

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...